سود سرشار ناشران از عرضه بازیهای آنلاین؛ عصر عنوانهای تک نفره به پایان رسیده است؟
بسیاری از ما در عصر بازیهای تک نفره به دنیای گیمینگ علاقهمند شدهایم و هنوز هم به رغم هیجان بالای عنوانهای آنلاین، ترجیح میدهیم زمان خود را برای بازیهایی همچون الدن رینگ اختصاص دهیم. با این حال کمپانیهای بازیسازی دیگر اهمیت چندانی برای بازیهای آنلاین قائل نیستند. در ادامه دلیل این موضوع را مختصراً بررسی خواهیم کرد.
بازیهای تک نفره و سبک روایی آنها در مقایسه با بتل رویالها یا دیگر عنوانهای آنلاین، میتوانند از ارزش هنری و جذابیت داستانی بیشتری برای گیمرها برخوردار باشند. با این وجود تولید این سبک از بازیها کاهش پیدا کرده و حتی عنوانهای داستانی نسل جدید نیز به حالتهای کوآپ و چند نفره مجهز شدهاند. دلیل این موضوع را باید در مدل کسبوکار و سود شرکتهای پخش و ساخت بازی جستجو کرد.
برای مثال Activision-Blizzard تمامی تمرکز خود را روی عنوانهای آنلاین گذاشته و کمپانی EA نیز هرچند خود را مقید به عرضه بازیهای تک نفره میداند، تلاش چندانی برای این کار از خود به نمایش نمیگذارد.
البته نباید از این استراتژی تعجب کرد؛ اکتیویژن-بلیزارد سالانه میلیاردها دلار از بازیهایی همچون Call of Duty، کندی کرش و World of Warcraft درآمد دارد. این شرکت در فصل سوم سال جاری میلادی 1.2 میلیارد دلار از تراکنش داخل بازیهای آنلاین به دست آورده است.
با نگاهی به گزارش مالی Activision متوجه میشویم که این شرکت دو مدل برای بازیهای خود تعریف کرده که یکی از آنها به بازیهای تک یا چند نفره بدون پرداخت درون برنامهای و دیگری به بازیهای زنده و آنلاین با محتوای آپدیت شونده و پرداخت داخل بازی اختصاص دارد.
بازیهای آنلاین 92 درصد از درآمد خالص اکتیویژن را تشکیل دادهاند و تنها 8 درصد یا 131 میلیون دلار به گیمهای تک نفره اختصاص دارد. این ناشر در ماههای آینده با بازیهای موبایل همچون Warzone، وارکرفت و Diablo Immortal روی افزایش درآمدهای آنلاین خود تمرکز خواهد کرد.
بازی موبایل Diablo Immortal اوج مدل به اصطلاح Pay-to-Win به شمار میآید و کاربران برای ارتقا کامل هر کاراکتر و افزایش شانس خود برای برد باید تا 1 میلیون دلار خرج کنند. این بازی درآمدهای بلیزارد در بخش موبایل را تا 462 درصد افزایش داده است.