ماند یا مردن؟ واقعاً توسعه نمایشگرهای LCD متوقف شده است؟
شاید بیراه نباشد که بگوییم ورود نمایشگرها یعنی مانیتور و تلویزیونهای LCD به بازار، بزرگترین تحول در تاریخ این محصولات تا به امروز بوده است. اما در خبری جدید، بزرگترین تأمین کننده پنلهای LCD دنیا اعلام کرده که دیگر هیچ بودجهای برای بهبود این پنلها اختصاص نخواهد داد تا تمرکز خود را روی OLED و MicroLED بگذارد. خبری که امروز منتشر شده این ادعا را به کل رد کرده ولی میگوید که دیگر روی LCDها نباید حساب کرد. بالاخره داستان از چه قرار است؟
سامسونگ و الجی، دو تولیدکننده پیشرو نمایشگر در جهان، اعلام کردهاند که توسعه نمایشگرهای LCD را متوقف کرده و تمرکز خود را به فناوریهای OLED و MicroLED معطوف خواهند کرد. این فناوری ها کیفیت تصویر برتر، مصرف انرژی کمتر و طول عمر بیشتر را نسبت به LCD ها ارائه می دهند و انتظار می رود در آینده بر بازار نمایشگرها مسلط شوند.
گروه مرک، تامین کننده برجسته غول های صنعتی سامسونگ و ال جی، تصمیم استراتژیک مهمی در مورد تمرکز خود بر مواد نمایشگر گرفته است. این شرکت تصمیم گرفته است که توسعه پنلهای LCD را متوقف کند و در عوض تلاشهای تحقیقاتی خود را به سمت کشف مواد خلاقانه مانند MicroLED و OLED هدایت کند.
علت عنوان شدن تئوری توقف توسعه پنلهای LCD توسط گروه Merck
تغییر در اولویتهای گروه مرک در واکنش به اعلامیههای اخیر سامسونگ و الجی، دو بازیگر بزرگ صنعت نمایشگر، در مورد خروج از تولید صفحه نمایش LCD صورت میگیرد. به عنوان شرکت های کره ای، هم سامسونگ و هم ال جی تسلط خود را در بازار پنل های OLED تثبیت کرده اند. سامسونگ در تولید پنل های OLED کوچک و متوسط برای گوشی های هوشمند و تبلت ها برتری دارد، در حالی که ال جی در تولید پنل های OLED با اندازه بزرگ برای تلویزیون های OLED پیشتاز است.
شاید اینطور تصور شود که با توجه به این چشم انداز بازار، تعجب آور نیست که گروه Merck تصمیم گرفته سرمایه گذاری های تحقیق و توسعه خود را با روندهای نوظهور در صنعت نمایشگر هماهنگ کند. با توقف توسعه مواد پنل ال سی دی، این شرکت میتواند منابع خود را بر روی مواد خود ساطع کننده صفحه نمایش مانند MicroLED و OLED متمرکز کند و همچنین به پیشرفتهای فناوریهای نور پس زمینه از جمله Mini-LED ادامه دهد.
اما پس از انتشار اولیه این خبر توسط DisplayDaily، ظاهراً گروه Merck طی تماسی که با نگارنده مطلب داشته اعلام نموده که استنباط آن رسانه در خصوص توقف توسعه نمایشگرهای LCD اشتباه است. در این زمینه مرک به باب رایکس، نویسنده Display Daily اعلام کرده که تغییر در استراتژیها به معنای توقف توسعه پنلهای LCD نخواهد بود.
حالا مطلب جدیدی توسط این مجموعه منتشر شده که به اصلاح خبر توقف توسعه پنلهای LCD در آن پرداخته شده است. در این خبر نویسنده مذکور اعلام نموده که نظریه او به صورت ویژه به توسعه خود لایه LC در پنلهای LCD اشاره نموده است. در واقع این تنها بخشی از ساندویچ پنلی است که در ساختار نمایشگرهای LCD جای گرفته و به عنوان «سلول» شناخته میشود. این سلول شامل شیشه، مواد کریستال مایع، ترانزیستورهای کنترل کننده، فیلتر رنگ، الکترودها و پلاریزرهاست؛ بنابراین فناوری و اهمیت زیادی در توسعه پنل دارد.
سلول بخشی است که اکثر سازندگان تلویزیون از سازندگان پنل LCD می خرند و سپس مدارهای کنترلی، نور پس زمینه، پردازش سیگنال تلویزیون، نرمافزارهای ارائه قابلیتهای نمایش، نرمافزارهای هوشمند، صدا و بدنه را برای ساخت تلویزیون های کامل به آن اضافه میکنند. یک تلویزیون LCD بسیار بیشتر از تنها یک سلول است، اما سلول برخی از جنبههای مهم عملکرد مانند کنتراست، سرعت/زمان پاسخ و زاویه دید را کنترل میکند.
آیا توسعه نمایشگرهای LCD متوقف شده است؟
نگارنده مطلب به این نکته نیز اشاره کرده که حتی اگر توسعه سلولی امروز متوقف شود (که متوقف نخواهد شد)، توسعه تلویزیون LCD با تلاش زیادی که برای نور پسزمینههای microLED، اجزای نوری شامل نقاط کوانتومی، فسفرها و فیلمها، و همچنین رابطها و تمام مقادیر بسیار زیاد انجام میشود، ادامه خواهد یافت. در کنار این موارد مدارات پردازش تصویر و کنترلی را نیز باید مد نظر ویژه نیز قرار داد که سهم بزرگی در ارائه بالاترین کیفیت نمایش دارند.
در همین رابطه بخوانید:
– با MicroLED، نسل آینده نمایشگرها آشنا شوید
– همه چیز در مورد کنتراست صفحه نمایش مانیتور، تلویزیون، موبایل و لپ تاپ
به هر حال و با توجه به این توضیحات به نظر هنوز با مرگ نهایی نمایشگرهای LCD فاصله زیادی داریم و این فناوری دوست داشتنی و (حالا) قدیمی را به همین زودیها از دست نخواهیم داد.
تلویزیونهای LCD به تسلط خود بر بازار ادامه خواهد داد
علاوه بر این، تلویزیون های ال سی دی در سال های آینده همچنان بر صنعت نمایشگرهای صفحه تخت تسلط خواهد داشت. به صورت ویژه پنل های LCD به میزان 70 درصد از کل مساحت صفحه های مسطح ساخته شده را تشکیل می دهند و 90 درصد از تلویزیون هایی که در چند سال آینده آینده خواهند شد از LCD استفاده خواهند کرد. اگرچه کاربران علاقه بیشتری به پنلهای OLED دارند، هزینه ساخت آنها در حال حاضر به هیچ عنوان امکان رقابت با پنلهای LCD را فراهم نمیکند. نکته دیگر این است که 80 درصد از محصولات موجود در بازار جهانی تلویزیون قیمتی کمتر از 500 دلار دارند و در آینده نزدیک نخواهید توانست یک پنل OLED بخرید که عمده بازار با توجه به قیمت آن را تصاحب کرده باشد.
علاوه بر آمارهای فوق، حتی اگر هزینههای مواد به OLED اجازه رقابت با LCD را بدهد، تصور آن دشوار است، (در حالی که همین حالا کارخانههای انبوهی برای ساخت LCDها ارزان وجود دارد) دهها میلیارد دلار در کارخانههای جدید سرمایهگذاری شود تا طی چند سال آینده انبوه پنلهای OLED وارد بازار شود. این موضع را باید به دستگاههای دیگر نیز توسعه داد که فقط شامل تلویزیون، گوشی و تبلت نمیشوند. انبوه ابزارهای الکترونیکی وجود دارد که هیچ توجیهی برای هزینه بالا جهت استفاده از نمایشگرهای غیرLCD در آنها وجود ندارد و به هیچ وجه نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم.
در همین رابطه بخوانید:
– معرفی فناوری Ultra Black؛ تماشای محتوای با کیفیت در تلویزیون بدون نیاز به کاهش نور محیط
– OLED در مقابل LCD؛ بهترین برای شما کدام است؟
مرک هنوز در حال توسعه مواد LC خود است
همانطور که مرک در تماس خود با نگارنده مطلب DisplayDaily تاکید نموده، این شرکت به توسعه مواد LC خود برای رفع نیازهای مشتریان خود ادامه می دهد. این شرکت تامین کننده اصلی مواد در بازار است و بر اساس تخصص و مواد ویژه توسعه یافته توسط خود، یک تجارت بزرگ ایجاد کرده است.
مرک توضیح داد که فناوری مواد LC آن شامل بیش از 20 هزار نوع ماده شیمیایی است. مخلوطهای مورد استفاده در تلویزیونهای LCD معمولاً شامل 8 تا 10 واحد مختلف در یک ترکیب خاص برای برآوردن نیازهای سازنده پنل جهت ارائه عملکرد مورد نظر آنها (بازده، سرعت، دما و غیره) هستند. بخشی از موفقیت مرک این بوده که می تواند این مخلوط ها را برای رفع نیازهای سازندگان توسعه دهد. توسعه این پایگاه بزرگ همچنان در حال ادامه است و این شرکت به توقف آن فکر نمیکند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/tv/46054-lcd-tvs-will-continue-to-improve