راهنمای خرید و نگهداری پمپ آبرسانی
امروزه شاهد کاربرد روزافزون پمپ آبرسانی هستیم. این محصول در انواع مختلف ساخته میشود. از این جهت با شما هستیم تا انواع پمپها و طرز از آن را معرفی کنیم.
همه چیز دربارهی پمپ آبرسانی
اگر برای شما هم این چالش بحث برانگیز پیش آمده که چگونه میتوانید پمپ آبرسانی مناسب محل مورد نظر خود را انتخاب کنید، از شما دعوت میکنیم تا در ادامهی این مطلب همراه ما باشید.
همانطور که میدانید پمپ آبرسانی یکی از تجهیزاتی است که در دنیای امروز ضرورت استفاده از آن احساس میشود. این وسیلهی مهم و کاربردی میتواند آب را برای ما از زیر زمین به بالا انتقال دهد. گاهی این نیاز وجود دارد که آب از چند صد متری سطح زمین به بالا کشیده شود؛ پمپ آب به راحتی این کار را برای ما انجام میدهد. علاوه بر آن برای تأمین آب در طبقات بالای ساختمانها، افزایش فشار و حرکت جریان آب در تأسیسات لولهکشی، پمپ آب به کمک ما میآید. امروزه برخی صنایع از جمله کشاورزی و باغداری، آب و فاضلاب، ساختمانسازی و… بسیار به این محصول وابسته هستند. پس قبل از انتخاب و خرید پمپ بیایید با آن بیشتر آشنا شویم.
اجزای سازندهی پمپ آبرسانی کدام است؟
پمپ آبرسانی از قطعات مختلفی تشکیل شده است. در اینجا به تعدادی از اجزای اصلی دستگاه اشاره میکنیم:
الکتروموتور: این قسمت از اصلیترین بخشهای دستگاه و محرک آن است. با روشن شدن آن، جریان الکتریکی ایجاد شده به انرژی مکانیکی تبدیل میشود. در ادامه، حرکت شفت، چرخش روتور و پروانه را خواهیم داشت. به این ترتیب آب به داخل محفظه هدایت میشود.
بلبرینگ: این بخش از یک قطعهی فلزی ساخته شده و موجب حرکت شفت و چرخش پروانه میشود.
شفت: پروانهی پمپ بر روی این قطعهی استوانهای قرار میگیرد.
پروانه: این قطعهی دایرهای شکل، از تیغههایی تشکیل شده و در پی حرکت روتور، میچرخد.
محفظهی آببندی: به کمک این قسمت، از ایجاد نشتی در دستگاه، جلوگیری به عمل میآید.
دیفیوزر: اطراف پروانهی پمپ توسط این قطعه احاطه شده با این هدف که انرژی سرعتی و جنبشی به فشار تبدیل شود.
کلید اتوماتیک: برای کنترل استارت و قطع کردن پمپ به کار میرود.
مکانیکال سیل: جلوگیری از نفوذ مایعات و گازها در پمپ بسیار حائز اهمیت است. این امر به کمک این قطعات عملی میشود.
فلوتر: یکی دیگر از اجزای به کار رفته در پمپها این قطعات هستند و عملکردی شبیه به نوار آببندی دارند.
پمپ آبرسانی خانگی
انواع پمپهای آبرسانی چیست؟
پمپ آبرسانی از لحاظ کاربرد و مکان مورد استفاده در انواع مختلف ساخته میشود. اندازه، قدرت دور موتور، جنس قطعات و بدنهی هر یک از این پمپها با یکدیگر متفاوت است. اگر بخواهیم انواع رایج این پمپها را نام ببریم، به موارد زیر میتوانیم اشاره کنیم:
پمپ تک اسب
این نوع پمپ آبرسانی از رایجترین و پراستفادهترین پمپهای آبرسانی است و بیشتر برای مصارف مصارف خانگی به کار گرفته میشود. غالباً دو نوع یک اسب بشقابی و یک اسب جتی از آن را در بازار شاهد هستیم. بهرهگیری از هر کدام از این پمپها به محل استفادهی آن بستگی دارد. برای بناهای سه یا چهار طبقه میتوان از این پمپ استفاده کرد.
پمپ سانتریفیوژ
این پمپ آبرسانی، ساختاری ساده دارد و در عین حال بسیار کاربردی است. در ساختمانهایی که مجهز به شوفاژخانه یا پکیج هستند، پمپ آب سانترفیوژ به کار گرفته میشود. در اصل این پمپ در سیستمهای گرمایشی که نیاز به گردش مداوم جریان آب دارند، گزینهی مناسبی است.
پمپ آب جتی
این پمپ آبرسانی توان بالایی در مکش آب از اعماق زمین دارد و با قدرت آب را به سطح زمین پمپاژ میکند. این پمپها نیز انواع مختلفی دارند. برای نمونه از نوع تک اسب آن میتوان در ساختمانها استفاده کرد.
پمپ آب بشقابی
استفاده از این پمپ آبرسانی در ساختمانهای بلند رایج است. با توان بالایی که دارد میتواند آب را به طبقات بالاتر برساند. همچنین برای مصارف کشاورزی هم میتوان از آن استفاده کرد.
خرید پمپ آبرسانی با قیمت مناسب
انتخاب مناسبترین پمپ آبرسانی
یک پمپ آبرسانی مناسب باید فشار کافی برای انتقال آب به محل مورد نظر داشته باشد. در این راستا سعی داریم اطلاعات لازم جهت انتخاب پمپ مناسب را به شما ارائه دهیم:
ابتدا باید هدف خود را از خرید پمپ آبرسانی تعیین کنید. اینکه پمپ برای ساختمان، زمین کشاورزی یا برای چه محلهایی قرار است خریداری شود. نکتهی دیگری که باید به آن توجه شود انتقال نوع مایع میباشد. علاوه بر انتقال آب در صنایع مختلف از این پمپها برای انتقال مواد شیمیایی و سوختی، آبهای آلوده و فاضلابهای صنعتی نیز استفاده میشود. همچنین به مشخصات فیزیکی مایع مورد نظر نیز دقت کنید. برای مثال میزان خلوص و مقدار گرانروی مایع را در نظر داشته باشید.
اگر پمپ آبرسانی را برای ساختمان خریداری میکنید، باید پارامترهای زیر را مدنظر قرار دهید:
تعداد طبقات ساختمان
متراژ هر واحد
مقدار مصرف آب
تعداد شیرآلات نصب شده
روشهای نصب و نگهداری از پمپهای آبرسانی
برای اینکه بتوانیم یک پمپ آبرسانی سالم با راندمان بالا داشته باشیم و سالیان متمادی از آن استفاده کنیم، لازم است نکاتی را در هنگام نصب و بهرهبرداری از آن رعایت کنیم:
پمپ باید در محلی نصب گردد که پایینتر از سطح جریان آب یا حداقل همسطح با آن باشد.
برای اینکه از بازگشت آب به پمپ مطمئن شویم لازم است شیری به صورت یکطرفه به آن وصل شود.
پمپ را مستقیماً به انشعاب اصلی آب لولهکشی نصب نکنید. به این منظور میتوان از یک مخزن استفاده کرد. به این ترتیب آب، داخل مخزن ذخیره میشود و پمپ این آب را به داخل لولههای شهری پمپاژ میکند.
لولهی ورودی پمپ باید با لولهی خروجی آب از مخزن هماندازه باشد.
از ست کنترل که همان کلید دیجیتال پمپ است استفاده کنید. کلید دیجیتال یا اتوماتیک، عبور جریان آب را کنترل کرده و هنگام ایجاد نوسانات برق از دستگاه محافظت میکند.
بهترین انواع پمپ آبرسانی
سخن پایانی
اگر انتخاب پمپ آبرسانی مناسب یکی از دغدغههای شماست، یا اگر برای خرید پمپ شوفاژ یا پمپ سیرکولاتور موتورخانه با چالش روبرو هستید، روشهایی که ما در این گفتار ارائه دادیم میتواند راهنمای شما باشد. فراموش نکنید با آگاهی و با کمی دقت میتوان از میان برندهای با کیفیت ایرانی، محصولی مرغوب و با قیمت مناسب یافت. در این راستا صنایع پمپ بلند کاست تهران در کنار شماست و با سعی و تلاش روزافزون توانسته است خدمات خود را در جهت تولید و عرضهی محصولات مرغوب و با کیفیت ارائه دهد.
سلب مسئولیت: مطالب منتشرشده در دسته رپورتاژ آگهی توسط شرکتهای ثالث تهیه شده و جنبه تبلیغاتی یا بیانیه خبری دارند. این مطالب صرفاً بازنشر شده و شهرسختافزار مسئولیتی در قبال صحت محتوای آن ندارد.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/pr/47897-water-pump-purchase-and-buyer-guide