گوشی های تولیدی کدام شرکت ها برای محیط زیست خطر کمتری دارند؟
شرکتهای تولید کننده گوشی هوشمند تمامی تلاش خود را به خرج میدهند تا عمر مفید این محصولات را بیشتر کنند. بر خلاف گذشته دیگر عامل تعویض گوشیهای هوشمند، خراب شدن آنها نیست و بیشتر کاربران تا چندین سال بدون مشکل خاصی از گوشیهای خود استفاده میکنند. اما این دستگاهها که به جز جداییناپذیر زندگی ما تبدیل شدهاند تا چه اندازه برای محیط زیست مضر و خطرناک هستند؟ کدام شرکتها محصولات سازگارتری با محیط زیست تولید میکنند؟
اپل و سامسونگ را باید شرکتهای پیشرو در ارتقای سطح ارائه خدمات گوشیهای هوشمند از حیث دوام و پایداری دانست. در بسیاری از این آمارها محصولات این شرکت نرخ خرابی کمتری در مدت زمان عمر مفید خود دارند و بیشتر اوقات دلیل تغییر دستگاه توسط کاربران، تمایل به استفاده از فناوری جدید در محصولات جدیدتر است.
بنابر گزارش GizmoChina، در همین زمینه به تازگی موسسه مشهور Counter Point اقدام به انتشار گزارشی کرده که نشان میدهد سامسونگ و اپل برترین شرکتها در استفاده از مواد تجدیدپذیر در محصولات خود هستند. این شرکتها در صدر 5 تولید کننده (OEM) برتر حوزه محصولات دسته گوشی هوشمند از حیث کمترین اثرگذاری بر طبیعت و استفاده از مواد تجدیدپذیر در محصولات خود هستند. رتبهگذاری فوق پارامترهایی مانند استفاده مجدد از مواد، بازیافت دستگاهها و به حداقل رساندن ضایعات را مورد ارزیابی قرار داده که در این میان، نیمه عمر محصولات تولیدی از تولید تا مصرف انرژی نیز بر کسب امتیازات رتبه بندی موثر بودهاند.
اگر بازار گوشیهای هوشمند را با دقت دنبال کنید حتماً میدانید که اپل و در ادامه آن، سامسونگ، اولین شرکتهایی بودند که اقدام به حذف شارژر و هندزفری از بسته بندی محصولات خود کردند. شاید در نظر کاربران این حذف تجهیزات جانبی بیشتر جنبههای اقتصادی را جلوه کند ولی آمارها نشان داده این دو شرکت با حذف تجهیزات جانبی موفق به کسب امتیازات بالاتری از حیث پارامترهای مهم در حفظ و صیانت از محیط زیست از سوی موسسه کانترپوینت شدهاند.
کانترپوینت در گزارش خود صرفهجویی در منابع را در سه فاز تولید، مصرف و پایان عمر دستگاهها مورد بررسی داده که در هر بخش برترین شرکتها انتخاب شدهاند.
برترین شرکت ها در ساخت گوشی های با ضرر کمتر برای محیط زیست
بنابر پارامترهای مورد نظر، اپل، سامسونگ و Oppo سه برند برتر این حوزه لقب گرفتهاند که حتی در تولید و عرضه نیز به فروشندگان محصولات خود تأکید کردهاند تا در بخش توزیع نیز هنجارهای همراه با طبیعت را مد نظر قرار داده و در عین حال با مدیریت صحیح، موجب کاهش هزینههای عرضه شوند.
از حیث پارامترهای مصرف، OEMها تلاش میکنند که کاربران و جامعه طرفداران خود را به خرید محصولات جدیدتر سوق دهند. در این شرایط باید تعادل مناسبی بین عرضه محصول با فناوری جدیدتر و حفاظت از محیط زیست و منابع صورت گیرد.
شرکتهای چینی بهترین عملکرد را در بهبود عملکرد باتری در گوشیهای هوشمند دارند
بنابر آمارهای منتشر شده، شرکتهای چینی شامل شیائومی، اوپو و ویوو بهترین عملکرد را بر بهبود عمر باتری و بهرهوری انرژی در دستگاههای خود داشتهاند. اپل از حیث طول عمر کلی، بروزرسانی و نوآوری در افزایش طول عمر دستگاه عملکرد بهتری داشته و سامسونگ نیز برترین جایگاه را در بهرهوری انرژی و شبکههای عرضه و خدمات پس از فروش کسب کرده است.
از پایان عمر دستگاهها صحبت کنیم، OEMها نقش مهمی در بازیافت و بازیابی مواد مهم و قابل استفاده در دستگاههای خود خواهند داشت و باید با ایفای نقش مسئولانه خود در بازیافت دستگاهها، روند پایان عمر مناسبی برای دستگاهها رقم بزنند.
اپل و سامسونگ شرکتهای دوستدار محیط زیست و سود بیشتر
در این زمینه هدف اصلی کاهش زبالههای الکترونیکی یا همان e-waste است که با ابتکارات جدید شرکتها، طی سالیان گذشته روند بسیار مناسبی نسبت به سالهای ابتدایی دهه گذشته میلادی پیدا کرده است. البته کانترپوینت به این موضوع نیز اشاره میکند که کلیه شرکتهای فعال در حوزه تولید گوشیهای هوشمند همچنان وضعیت مناسبی در کاهش زبالههای الکترونیکی ندارند و باید ارتقای قابل توجهی را از آنها انتظار داشته باشیم.
همانطور که عنوان شد، در نهایت رتبه بندی مذکور، سامسونگ و اپل را دو شرکت برتر حوزه محافظت از محیط زیست در تولید گوشیهای هوشمند معرفی کرده ولی به این مورد نیز اشاره میکند که نیاز گستردهای به ارتقای سطح بازیابی تجهیزات و مواد از دستگاههای گروه گوشیهای هوشمند وجود دارد که باید از سوی شرکتها مورد توجه قرار گیرد.