همکاری انویدیا با سازندگان حافظه برای توسعه ماژولهای SOCAMM؛ گامی بهسوی ابرکامپیوترهای شخصی هوش مصنوعی
بر اساس گزارشهای جدید، انویدیا در حال کار بر روی توسعه ماژولهای حافظهای جدید و جمعوجور با نام SOCAMM است که هدف اصلی آن بهبود عملکرد ابرکامپیوترهای شخصی هوش مصنوعی مانند پروژه DIGITS است.
به گزارش رسانه کرهای SEDaily، شرکت انویدیا در حال همکاری با سه تولیدکننده بزرگ حافظه یعنی SK hynix، میکرون و سامسونگ برای توسعه یک استاندارد جدید حافظه است که در عین کوچک بودن، عملکرد بالایی ارائه میدهد.
این استاندارد جدید که System On Chip Advanced Memory Module (SOCAMM) نام دارد، در مرحله توسعه قرار دارد و طبق گزارشها، نمونههای اولیه ماژولهای SOCAMM در حال سپری کردن آزمایشهای اولیه است. همچنین، ممکن است این فناوری زودتر از انتظار وارد بازار شود و حتی تولید انبوه آن تا اواخر امسال آغاز گردد.
SOCAMM؛ جهشی بزرگ در حافظه رم دستگاههای قابل حمل
به نظر میرسد ماژول SOCAMM برای نسل بعدی کامپیوترهای هوش مصنوعی Project Digits انویدیا که در CES 2025 معرفی شدند، استفاده خواهد شد. این ماژول، بهبودی چشمگیر نسبت به حافظههای LPCAMM و DRAM سنتی خواهد داشت.
ویژگیهای کلیدی SOCAMM:
- هزینه تولید کمتر نسبت به DRAM سنتی که از استاندارد SO-DIMM استفاده میکند.
- مصرف انرژی بهینهتر به دلیل امکان قرارگیری مستقیم حافظه LPDDR5X روی بستر پردازشی.
- افزایش تعداد پینهای I/O: ماژولهای SOCAMM دارای 694 پین I/O است، در حالی که LPCAMM 644 درگاه و DRAM سنتی تنها 260 درگاه دارد.
- طراحی ماژولار و قابلیت ارتقا: SOCAMM از ماژولهای جداشدنی بهره میبرد که میتواند امکان ارتقا را برای کاربران فراهم کند.
- ابعاد کوچکتر: اندازه SOCAMM تقریباً به اندازه انگشت میانی یک فرد بالغ است، که بسیار کوچکتر از DRAMهای سنتی است.
حرکت انویدیا به سوی استاندارد جدید
یکی از نکات قابل توجه این است که انویدیا این استاندارد را بدون مشارکت انجمن مهندسی دستگاههای الکترونیکی (JEDEC) توسعه میدهد. این موضوع میتواند تغییری بزرگ در صنعت حافظه ایجاد کند، چرا که نشان میدهد انویدیا در حال تعریف یک استاندارد جدید به همراه تولیدکنندگان حافظه است.
با توجه به رشد مدلهای هوش مصنوعی که نه در فضای ابری، بلکه به صورت محلی روی دستگاه کاربر اجرا میشود و افزایش نیاز به حافظههای پرسرعت و پرظرفیت، به نظر میرسد انویدیا به دنبال توسعه حافظهای با قابلیت ورودی/خروجی بیشتر، ظرفیت بالاتر و انعطافپذیری بیشتر است.
در همین رابطه بخوانید:
– استاندارد CAMM2 در حافظه های رم چیست و چه مزایایی نسبت به حافظه های RAM DIMM دارد؟
– Project Digits معرفی شد؛ ابررایانه کوچک انویدیا برای اجرای مدلهای هوش مصنوعی با 200 میلیارد پارامتر!
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در CES 2025 تأکید کرد که هوش مصنوعی در اولویت این شرکت قرار دارد. در حالی که کامپیوترهای هوش مصنوعی Project Digits قرار است از اردیبهشتماه سال آینده عرضه شوند، ورود SOCAMM ممکن است دلیلی برای منتظر ماندن کاربران جهت خرید دستگاههای جدیدتر با این فناوری باشد.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/memory/54800-nvidia-socamm-memory-modules