هزینه ساخت گوشی گلکسی اس 23 اولترا برای سامسونگ چقدر است؟
گوشیهای هوشمند که در ابعاد میلیونی تولید میشوند محصولاتی هستند که هر ریال در محاسبات تولید آنها میتواند مهم باشد. بنابر گزارشهای جدید، برای محصولی مانند گوشی پرچمدار گلکسی اس 23 اولترا، هزینه تمام شده برای ساخت نزدیک به 469 دلار است. در این شرایط میتوانیم حساب کنیم که سامسونگ با فروش هر دستگاه گوشی پرچمدار Galaxy S23 Ultra خود چقدر سود به جیب میزند.
ساخت هر محصولی شامل هزینههای مشهود و نامشهود است که مورد اول شامل هزینه قطعات و تجهیزات مورد استفاده است و هزینه دوم شامل طراحی و حقوق مالکیت و معنوی. درحالیکه هزینه نامشهود میتواند ابعاد و روش محاسبه متنوعی داشته باشد، برای هزینه اول میتوان به یک عدد نسبتاً دقیق رسید.
معیاری موسوم به BoM یا لیست قطعات مورد استفاده در ساخت دستگاه تعریف میشود که از کوچکترین قطعه تا بزرگترین آنها را به صف کرده و قیمت هر کدام را اعلام میکند. برخی از موسسات آماری از BoM به عنوان معیاری برای مقایسه هزینه ساخت قطعات استفاده میکنند که علیرغم آنکه هزینه نهایی تولید نیست ولی میتواند افق خوبی از میزان سودآوری آن دستگاه ارائه دهد.
در همین رابطه بخوانید:
– بررسی گوشی گلکسی S23 Ultra سامسونگ ؛ تاجگذاری برای دنیای اندروید [تماشا کنید]
گلکسی اس 23 طبق گزارشهای منتشر شده محبوبترین پرچمدار اندرویدی بازار است که سامسونگ آن را از پایینترین نسخه با 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی گرفته تا نسخه با 12 گیگابایت حافظه RAM و 1 ترابایت حافظه داخلی تولید میکند.
طبق گزارش منتشر شده توسط موسسه کانترپوینت، قیمت تمام شده برای نسخه 8/256 گیگابایتی sub-6GHz 5G این گوشی نزدیک به 469 دلار است. قیمت BoM برای مدل 2022 یا همان گلکسی اس 22 اولترا مشخص نشده، اما گلکسی اس 21 اولترا با تراشه پردازنده Snapdragon 888 به حافظه 128 گیگابایت533 و Galaxy Note20 Ultra با Snapdragon 865 Plus و حافظه 128 گیگابایت نیز 550 دلار بوده است.
در مقایسه بین این سه نسخه باید گفت که سهم کوالکام از BoM در بالاترین حد خود و 34٪ از کل هزینه ساخت قرار داشته و یک درصد بالاتر از سامسونگ است. بخش زیادی از این هزینه برای چیپست دستگاه است که باید اجزای مختلف برای اتصال بی سیم را نیز به آن اضافه کنیم. کوالکام همچنین حسگرهای اثرانگشت اولتراسونیک موجود در سری S23 و همچنین تراشههای صوتی و مدیریت انرژی دستگاه را نیز تأمین کرده است.
گران ترین قطعات، اسنپدراگون 8 نسل 2 سفارشی برای چیپست گلکسی و قطعات برای اتصالات بیسیم سلولی هستند. نمایشگر و دوربین نیز بخش بزرگی از هزینه سامسونگ برای این گوشی بودهاند، اما در مجموع هزینه کمتری از چیپست و قطعات سلولی را تشکیل میدهند.
در همین رابطه بخوانید:
– مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا با اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو [تماشا کنید]
– مقایسه سختافزاری گلکسی S23 Ultra با S22 Ultra و آیفون 14 پرو [تماشا کنید]
سامسونگ صفحه نمایش LTPO، حافظه فلش NAND و بسته باتری (با یک سلول ساخت ATL) و همچنین دو دوربین از پنج دوربین: سنسور 200 مگاپیکسلی HP2 و دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی (S5K3LU) را تأمین نموده است. دو سنسور 10 مگاپیکسلی IMX754 برای دوربین های تله و پریسکوپ و همچنین IMX564 برای دوربین های فوق عریض نیز توسط سونی تأمین شده است.
شاید بتوان گفت که این هزینه میتواند دلیل خوبی باشد که سامسونگ برای مدت زمانی طولانی به تراشههای اگزینوس و مودمهای خود تکیه میکرد. از دیگر شرکتهای سهیم در ساخت این گوشی میتوان به STM به عنوان تأمین کننده ماژول فوکوس خودکار لیزری و کنترل کننده پنل لمسی به اضافه سنسورهای مختلف (شتاب سنج، ژیروسکوپ، فشارسنج) اشاره کرد. شرکت معروف هلندی NXP تراشه شارژ سیمی را تولید نموده و شرکت Convenient Power نیز آی سی شارژ بی سیم را تهیه نموده است.
توجه داشته باشید، همانطور که در ابتدای مطلب عنوان شد، BoM شامل هزینه های دیگری مانند تحقیق و توسعه، حمل و نقل بازاریابی، گارانتی و پشتیبانی مشتری و غیره نمیشود. البته نسخههای دیگر مثلاً با حافظه رم 12 گیگابایت و دارای اتصال mmWave مسلماً هزینه ساخت بیشتری خواهند داشت که سامسونگ آنها را با افزایش قیمت دستگاه جبران میکند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/smartphone/45721-samsung-galaxy-s23-ultra-bill-of-materials