نازک ترین گوشی تاشوی دنیا معرفی شد؛ اوپو Find N5، به ضخامت Xiaomi 14 Ultra
رقابت بر سر تولید باریکترین گوشی تاشو همچنان ادامه دارد و این بار اوپو توانسته رقبا را در آن کنار بزند. در حالی که تاکنون شرکتهای مختلفی با طراحیهای خلاقانه و بهینهسازی ساختارهای داخلی خود تلاش کردهاند گوشیهای تاشو را به ضخامت گوشیهای معمولی نزدیک کنند، Find N5 به عنوان باریکترین مدل در این دستهبندی معرفی شده است.
این گوشی که به عنوان جانشین مورد انتظار Find N3 عرضه شده، در تمامی جنبههای مهم بهبود یافته و در رأس آن، طراحی فوقالعاده باریک آن است. در حالت کاملاً باز، ضخامت این دستگاه تنها 4.21 میلیمتر است، یعنی کمی بیشتر از ضخامت یک پورت USB-C! هنگامی که دستگاه بسته میشود، ضخامت آن به 8.93 میلیمتر میرسد که آن را به باریکترین گوشی تاشوی کتابی تبدیل میکند.
برای مقایسه، آنر مجیک V3 که پیش از این عنوان باریکترین گوشی تاشو را در اختیار داشت، 4.35 میلیمتر در حالت باز و 9.3 میلیمتر در حالت بسته است. در مقابل، گلکسی Z Fold6 با ضخامت 5.6 میلیمتر در حالت باز و 12.1 میلیمتر در حالت بسته، فاصله زیادی از این رقابت گرفته است.
در حوزه گوشیهای با طراحی غیرتاشو نیز میتوانیم به شیائومی 14 اولترا اشاره کنیم که علیرغم باتری ضعیفتر از اوپو فاید ان 5، 0.27 میلیمتر از آن ضخیمتر است. جالب است بدانید که پیشرفتهترین گوشی سامسونگ یعنی گلکسی اس 25 اولترا از Oppo Find F5 تنها 0.73 میلیمتر نازکتر است.
راز این نازک بودن عجیب Find N5 چیست؟
اگر بخواهیم در این مورد خیلی ساده صحبت کنیم، باید بگوییم که همه چیز از لولای پیشرفته طراحی شده توسط شرکت اوپو آغاز میشود. این شرکت از لولای تیتانیومی Flexion استفاده کرده که 26 درصد کوچکتر از لولای بهکاررفته در Find N3 است اما استحکام بیشتری ارائه میدهد. همچنین، اوپو برای کاهش وزن دستگاه از پنلهای تیتانیومی چاپشده سهبعدی و الیاف کربنی بهره برده است؛ به طوری که وزن گوشی تنها 229 گرم است.
نکته جالب دیگر این است که Find N5 اولین گوشی تاشوی دنیا با گواهی مقاومت در برابر آب IPX6، IPX8 و IPX9 محسوب میشود. این یعنی دستگاه نهتنها در برابر پاشش آب مقاوم است، بلکه توانایی تحمل جتهای آب پرفشار و حتی غوطهوری در آب داغ را دارد. بدنهی گوشی نیز از آلومینیوم سری 7000 ساخته شده که یکی از مستحکمترین فلزات مورد استفاده در ساخت دستگاههای همراه است.
حل مشکل همیشگی چینخوردگی نمایشگر
یکی از مشکلات رایج در گوشیهای تاشو، چینخوردگی نمایشگر اصلی است که اوپو در Find N5 برای حل آن از پنلی پیشرفته استفاده کرده است. نمایشگر اصلی این گوشی از یک پنل 8.12 اینچی LTPO OLED با رزولوشن +FHD و نرخ نوسازی 1 تا 120 هرتز تشکیل میشود. این صفحه دارای نسبت تصویر 9.9:9 و حداکثر روشنایی 2,100 نیت است که تجربه بصری بسیار خوبی را ارائه میدهد.
صفحهنمایش بیرونی نیز 6.62 اینچی LTPO OLED با همان رزولوشن +FHD و نرخ نوسازی 1 تا 120 هرتز است، اما نسبت تصویر آن 20.7:9 بوده و به حداکثر روشنایی 2,450 نیت میرسد. نکته قابل توجه این است که هر دو نمایشگر با قلم Oppo Pen سازگارند، هرچند این قلم بهصورت جداگانه به فروش میرسد.
با توجه به طراحی لولا و تراکم قابل توجه طراحی، اوپو به خوبی توانسته مشکل چین خوردگی نمایشگر را در بخش تاشو حل کرده و دیگر مانند گوشیهای تاشویی که این سالها دیدهایم، هنگام باز بودن گوشی، هیچ مانع غیرهمواری را در آن بخش نخواهید دید.
دوربینهای حرفهای با همکاری Hasselblad
در بخش دوربین، Find N5 از یک سیستم سهگانه بهره میبرد که با همکاری Hasselblad برند خوشنام حوزه اپتیک توسعه یافته است. دوربین اصلی این گوشی از یک حسگر LYT-700 با وضوح 50 مگاپیکسل، فاصله کانونی معادل 21 میلیمتر و لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) تشکیل میشود.
در کنار آن، یک دوربین پریسکوپی 50 مگاپیکسلی (Samsung JN5) با زوم اپتیکال 3 برابر و فاصله کانونی معادل 70 میلیمتر قرار دارد. دوربین سوم نیز یک لنز فوق عریض 8 مگاپیکسلی (15 میلیمتری) با قابلیت فوکوس خودکار است.
عملکرد پردازشی و باتری قدرتمند
در بخش سختافزار، اوپو از پردازنده پرچمدار Snapdragon 8 Elite استفاده کرده، اما نسخهای که در Find N5 به کار رفته، همان نسخه ویژه 7 هستهای است که پیش از این نیز در مورد آن با شما صحبت کرده بودیم. ظاهراً هدف اصلی شرکتها در استفاده از این نسخه تراشه اسنپدراگون 8 الیت، بهرهوری و شارژدهی بیشتر دستگاه است
این تراشه در کنار 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی ارائه شده و تنها یک نسخه بینالمللی و با یک ترکیب حافظه از سوی شرکت برای این گوشی طراحی و ارائه خواهد شد.
از نظر نرمافزاری، Find N5 با رابط کاربری ColorOS 15 مبتنی بر اندروید 15 عرضه شده و اوپو وعده 4 سال بهروزرسانی اندروید و 6 سال وصلههای امنیتی را داده است.
اتفاق بسیار جالب دیگر در مورد این گوشی زمانی رخ میدهد که به بررسی بخش تأمین انرژی آن بپردازیم. طبق اعلام شرکت سازنده، اوپو Find N5 از یک باتری 5,600 میلیآمپرساعتی سیلیکون-کربنی بهره میبرد که با فناوری شارژ سریع 80 واتی SuperVOOC و شارژ بیسیم 50 واتی AirVOOC همراه شده است. با وجود ضخامت بسیار کم گوشی، این باتری نقطعه عطفی در طراحی گوشیهای تاشو به حساب میآید که اوپو همزمان قابلیت شارژ بیسیم سریع را نیز در آن فراهم کرده است.
قیمت و تاریخ عرضه
اوپو Find N5 از 28 فوریه (جمعه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۳) در رنگهای مشکی کیهانی (Cosmic Black)، سفید مهآلود (Misty White) و بنفش گرگومیش (Dusk Purple) عرضه خواهد شد. البته، رنگ بنفش فقط در بازار چین عرضه میشود.
طبق اعلام شرکت سازنده قیمت این گوشی در بازار جهانی برابر با 2,499 دلار سنگاپور، 1,799 یورو و 1,499 پوند انگلستان خواهد بود و پیشفروش گوشی Find N5 از فردا آغاز میشود.
با این طراحی بینظیر، ویژگیهای پیشرفته و عملکرد پردازشی قدرتمند، به نظر میرسد Find N5 بار دیگر استانداردهای جدیدی را در دنیای گوشیهای تاشو تعریف کرده است. آیا این مدل میتواند رقابت را برای برندهای دیگر دشوارتر کند؟ باید دید که بازار چگونه به این شاهکار مهندسی اوپو واکنش نشان خواهد داد.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/smartphone/54843-oppo-find-n5-debuts