مقایسه گوشیهای تاشو گلکسی زد فولد 5 و زد فلیپ 5 با نسل قبل (+ جدول مقایسه)
پس از چند هفتهها انتظار، بالاخره سامسونگ رویداد Galaxy Unpacked 2023 را برگزار کرد و محصولات جدید خود را به نمایش گذاشت. شاید بتوان گفت مورد انتظاریترین محصولات معرفی شده در این رویداد تابستانه گوشیهای تاشو Galaxy Z Fold 5 و Galaxy Z Flip 5 بودند که علیرغم شباهت زیاد به نسل قبلی خود، بهبودهای قابل توجهی داشتند. در ادامه این مطلب به بررسی و مقایسه گوشیهای گلکسی زد فلیپ ۵ و گلکسی زد فولد ۵ در بخش طراحی و سختافزار پرداختهایم.
رونمایی سامسونگ از گوشیهای تاشو جدید ما را بر آن داشته تا این گوشیهای پرچمدار جدید را با نسل چهارم تاشوهای سامسونگ مقایسه گنیم.
همانطور که گفته شد، این دو گوشی شباهت زیادی با نسلهای پیشین خود دارند، با این وجود سامسونگ سعی داشته با اضافه کردن قابلیتهای جدید و ایجاد تغییرات فنی، دستگاههای تاشو باکیفیتتری را به بازار عرضه کند.
مقایسه Galaxy Z Fold 5 با نسل قبل
در وهله اول به سراغ گوشی تاشو گلکسی زد فولد ۵ رفتهایم تا آن را با گلکسی زد فولد ۴ مقایسه کرده و ویژگیهای جدید آن را معرفی کنیم.
صفحهنمایش و بدنه
گوشی تاشو Galaxy Z Fold 5 به یک صفحهنمایش 7.6 اینچی (در حالت باز شده) از نوع Super AMOLED 2X مجهز شده که از نظر اندازه با صفحهنمایش به کار رفته در گوشی گلکسی زد فولد ۴ تفاوتی ندارد. با این وجود، میزان روشنایی نمایشگر گلکسی زد فولد ۵ حدود ۳۰ درصد افزایش یافته اکنون به حداکثر 1750 نیت میرسد.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب نمایشگر گوشی تاشو Galaxy Z Fold 5، استفاده از فناوری نور آبی کمتر یا Blue Light Oled Care است که با کاهش نور آبی صفحهنمایش از خستگی چشمها جلوگیری میکند.
سامسونگ در این گوشی تاشو پرچمدار خود از لولاهای جدیدتر استفاده کرده تا علاوه بر افزایش مقاومت گلکسی زد فولد ۵ نسبت به قبل، کاربر شاهد کاهش ضخامت ۲ میلیمتری آن باشد.
این گوشی نسبت به قبل کاهش وزن ۱۰ گرمی را تجربه کرده و این مسئله در کنار کاهش ضخامت آن باعث شده تا برای کاربران قابل حملتر شود.
سختافزار
با توجه به برچسب قیمت در نظر گرفته شده برای Galaxy Z Fold 5 توسط سامسونگ، استفاده از بهترین قطعات سختافزاری در این گوشی چندان تعجبآور نیست. بر همین اساس، سامسونگ تصمیم گرفته از تراشه Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy (همان تراشه به کار رفته در گوشی پرچمدار گلکسی اس ۲۳ اولترا) در این گوشی تاشو استفاده کند که نسبت به Snapdragon 8+ Gen 1 مورد استفاده در Galaxy Z Fold 4، بسیار سریعتر و قدرتمندتر است.
سیستم خنککننده گلکسی زد فولد ۵ هم دستخوش تغییراتی شده تا توانایی کاهش دمای این پردازنده قدرتمند را داشته و عملکرد بهتری را در اختیار کاربر قرار دهد. سامسونگ برای گوشی Galaxy Z Fold 5 از یک محفظه تبخیر جدید ۳۸ درصد بزرگتر از نسل استفاده کرده است.
گوشی گلکسی زد فولد ۵ نیز مانند گلکسی زد فولد ۴ در مدل پایه به ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی داخلی مجهز شده و در صورت نیاز به فضای ذخیرهسازی بیشتر، کاربر میتواند نسخههای دارای ۵۱۶ گیگابایت و ۱ ترابایت حافظه را خریداری کند.
سیستمعامل و نرمافزار
سامسونگ در بخش نرمافزار مدعی شده که علاوه بر بهرهوری، با تمرکز بر روی مولتی تسکینگ (قابلیت انجام چند کار به صورت همزمان) و همچنین عملکرد گیمینگ گوشی Galaxy Z Fold 5 را طراحی کرده است.
گوشی تاشو پرچمدار سامسونگ با سیستمعامل اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5.1.1 به میدان خواهد آمد، هرچند که قابلیت دریافت نسخههای جدیدتر اندروید را هم دارد.
یکی از قابلیتهای جذاب بخش نرمافزار این گوشی، اضافه شدن نوار وظیفه (تسکبار) است، چیزی شبیه به آنچه که در سیستمعامل ویندوز شاهد آن هستیم و میتواند بسیار کاربردی باشد. کاربرد میتواند در این قسمت اپلیکیشنهای مورد نظر خود را پین کرده و یا نرمافزارهایی که هم اکنون باز و فعال هستند را ببیند.
پاپآپ مخفی (Hidden pop-up) یکی دیگر از قابلیتهای جدید و بسیار کاربردی این گوشی تاشو محسوب میشود. به لطف پاپآپ مخفی یک برنامه میتواند در پسزمینه به کار خود ادامه دهد؛ برای مثال کاربر میتواند همزمان با تماشای ویدئو بهصورت تمامصفحه، در گوشهای از صفحه نمایش از طریق یک پاپآپ شناور با دوست خود چت کند.
پیکربندی دوربین
به نظر میرسد که در بخش دوربین نیز شاهد تغییراتی هستیم و سامسونگ تصمیم گرفته تعداد لنزهای به کار رفته در پرچمدار تاشو خود را افزایش دهد. بر همین اساس استفاده از ۳ دوربین روی بدنه پشتی، یک دوربین به عنوان دوربین سلفی در بخش داخلی دستگاه و یک دوربین هم روی کاور هستیم.
دوربین اصلی گوشی گلکسی زد فولد ۵ که روی بدنه آن قرار دارد، یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی از نوع Iso Cell مانند گوشیهای سری گلکسی اس ۲۳ بوده و در کنار آن هم یک لنز اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو قرار دارد.
سامسونگ برای گوشی Galaxy Z Fold 4 نیز از دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و لنز اولتراواید 8 مگاپیکسلی و لنز تلهفوتوی 10 مگاپیکسلی با زوم اوپتیکال 3 برابری استفاده کرده بود.
در نهایت به قلم ویژه گوشی Galaxy Z Fold 5 میرسیم که S Pen Fold Edition نامگذاری شده و نسبت به قبل باریکتر و کوچکتر شده است. این قلم تمام ویژگیهای و قابلیتهای ارائه شده در نسلهای پیشین را به همراه دارد. البته سامسونگ تصمیم گرفته برای تولیدکنندگان محتوا یک قلم متفاوت عرضه کند؛ همچنین باید به این نکته اشاره کرد که در گوشی گلکسی زد فولد ۵ جایی برای قراردادن قلم در داخل گوشی وجود نداشته و کاربر باید آن را روی کاور پشتی نصب کند.
مقایسه گلکسی زد فلیپ ۵ با نسل قبل
سامسونگ سال گذشته گوشی تاشو Z Flip 4 را معرفی کرده و اکنون پس از گذشت یک سال نسخه جدید این گوشی تاشو با تغییرات و بهینهسازیهای جدید راهی میدان شده است.
سامسونگ در گلکسی زد فلیپ ۵ به شدت بر روی قابلیت حمل و نگهداری و استفاده بهینه از آن در رسانههای اجتماعی تمرکز داشته است.
بر همین اساس، شاهد کاهش وزن و همچنین استفاده از لولاهای جدید در این گوشی هستیم که باعث شده ضخامت آن نسبت به نسل قبل ۲ میلیمتر کمتر شود.
شاید مهمترین تغییر این گوشی نسبت به نسل قبل، استفاده از صفحهنمایش بزرگتر در قسمت پشتی دستگاه باشد. سامسونگ برای گوشی گلکسی زد فولد ۵ یک صفحهنمایش 3.4 اینچی در نظر گرفته که قابلیت پشتیبانی از ژستهای حرکتی در هر چهار سمت را دارد.
گوشی گلکسی زد فولد ۴ نمایشگر کوچکتر 2.1 اینچی را در بخش بیرونی به همراه داشت.
در کنار این صفحهنمایش نیز دو عدد دوربین از نوع Iso Cell (مانند آنچه در گوشیهای سری گلکسی اس ۲۳ شاهد آن بودیم) در نظر گرفته شده که یکی از آنها به سیستم لرزشگیر دوربین OIS مجهز است.
در گوشی تاشو گلکسی زد فلیپ ۵ از نسخه اورکلاک شده پردازنده Snapdragon 8 Gen 2 استفاده شده که نسبت به پردازنده Snapdragon 8+ Gen 1 گوشی گلکسی زد فلیپ ۴، سریعتر و قدرتمندتر عمل میکند.
میتوان گفت که گوشیهای تاشو جدید سامسونگ با پیشرفتهای چشمگیر در سختافزار، نمایشگر و رابط کاربری راهی بازار شده و این غول کرهای سعی داشته محصولات تاشو نسل جدید خود را به استانداردهای یک گوشی پرچمدار نزدیکتر کند.
این مطلب در حال بهروزرسانی است…
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/smartphone/46639-comparison-galaxy-z-fold-5-and-z-flip-5-with-previous-generation