مدیرعامل شرکت TSMC نسبت به کمبود تراشههای ارزانقیمت نگران است
پس از شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان و افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، بسیاری از کسب و کارها و صنایع با ضربه مالی شدید و کاهش نیروی کار مواجه شدند. یکی از این صنایع تولید تراشههای الکترونیکی بود و در نتیجه نتیجه شاهد کاهش سطح فعالیت این بخش افزایش قیمت و کمبود سختافزارهای الکترونیکی بودیم. اگر چه این وضعیت نسبت به قبل بهتر شده است، اما به گفته مدیرعامل شرکت TSMC همچنان شرکتهای مختلف با کمبود تراشههای الکترونیکی و کاهش سطح تولید مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، مدیرعامل شرکت تایوانی TSMC اخیراً با حضور در یک گردهمایی مرتبط با حوزه فناوری به سخنرانی در رابطه کمبود تراشههای ارزانقیمت در بازار جهانی و تأثیر این موضوع بر زنجیره تأمین پرداخته است.
به گفته وی کمبود برخی تراشههای ارزان قیمت که با هزینه ۵۰ سنت تا ۱۰ دلار ساخته میشوند، اکنون به زنجیره تأمین ضربه وارد کرده و باعث توقف تولید برخی محصولات کلیدی شده است.
صنعت تولید خودرو به زانو درآمد!
صنعت تولید خودرو احتمالاً بیشترین ضربه را از کمبود تراشههای الکترونیکی تحمل میکند زیرا سال گذشته در نتیجه این مشکل یک میلیارد دلار ضرر مالی به صنعت خودروسازی وارد شده است. این وضعیت تا جایی بر خودروسازان فشار وارد کرد که شرکت فورد چند مدل خودرو را بدون نصب تراشههای الکترونیکی مربوط به رادیو و سیستم نمایش داخل کابین روانه بازار کرد و به مشتریان خود قول داد که بعداً این قطعات را به خودروی آنها اضافه میکند.
به گفته مدیرعامل TSMC کمبود تراشههای ۵۰ سنتی رادیوی خودرو روند تولید ۵۰ هزار خودرو را مختل کرده است. به گفته وی شرکت TSMC در حال حاضر نمیتواند تقاضا تولید تراشههای پایین رده را در کارخانههای قدیمی خود برآورده کند و همین مسئله باعث شده تا آنها به دنبال امکانات جدید از جمله راهاندازی یک کارخانه با فناوری تولید تراشههای ۲۸ نانومتری در کشور چین برای مقابله با این مشکل باشند.
مشکلات با گذر زمان حل نمیشوند
شایانذکر است که با گذشت زمان مشکل کمبود تراشههای الکترونیکی بیشتر میشود، زیرا دستگاههای مدرن و جدید به تراشههای بیشتر و پیشرفتهتر نیاز دارند و کمبود آنها خط تولید شرکتهای بزرگ را متوقف میکند.
در همین رابطه بخوانید:
– نگرانیها از وابستگی جهان به TSMC؛ عبور از صنایع نیمه هادی تایوان چقدر پرهزینه خواهد بود؟
– بدترین خشکسالی نیم قرن اخیر در تایوان؛ TSMC چگونه با این بحران روبرو می شود؟
به عنوان مثال میتوان به خودروهای نسل جدید اشاره کرد که هرسال نسبت به قبل حدود ۱۵ درصد تراشه الکترونیکی بیشتری در آنها استفاده میشود. این مسئله برای دستگاههای الکترونیکی قابل حمل نیز صادق است، از جمله گوشیهای هوشمند که طی پنج سال گذشته تعداد تراشههای مدیریت انرژی بکار رفته در آنها حداقل دو برابر شده است.
البته مشکل کمبود تراشههای الکترونیکی در بخش قطعات رایانهای کمتر به چشم میخورد. همزمان با سقوط بازار رمزارزها و نزدیک شدن به زمان عرضه نسل جدید سختافزارهای رایانهای به ویژه کارت گرافیک، شاهد آن هستیم که انبارهای شرکتهای بزرگ از جمله انویدیا مملو از سختافزارهای به فروش نرسیده است و این شرکت تا به امروز چندین مرتبه قیمت محصولات خود را کاهش داده است.