لپتاپ گیمینگ دلخواهتان پیدا نمیشود؟ با قطعات PC و پرینتر ۳ بعدی لپتاپ خودتان را بسازید!
این روزها لپتاپهای گیمینگ بسیار قدرتمندتر از گذشته هستند اما از نظر قیمت نیز رشد قابل توجهی داشتهاند. علاوهبر قیمت بالا، GPUهای به کار رفته در لپتاپها نیز معمولا به مراتب از مدلهای مشابه دسکتاپ ضعیفتر هستند. شاید به همین دلیل است که «Socket Science» یک سال گذشته را صرف ساخت این لپتاپ قدرتمند با استفاده از قطعات PC کرده است.
یک یوتیوبر با نام کاربری «Socket Science» طی ۱۴ ماه گذشته مشغول تکمیل این پروژه بلند پروازانه بوده و ویدئوی آن را نیز به اشتراک گذاشته است. لپتاپ گیمینگ دستساز او از مادربرد Gigabyte A520I mini-ITX، پردازنده AMD Ryzen 5 5600X و کارت گرافیک XFX RX6600 ساخته شده است.
هرچند مادربرد انتخابی در مقیاس دسکتاپ کوچک به حساب میآید، اما برای جا کردن آنها در ابعاد لپتاپ باید تا جای ممکن از حجم آنها کاسته میشد. به همین دلیل Socket Science ابتدا I/O Shield را جدا کرد اما این هم کافی نبود و تمام پنل ورودی و خروجی پشتی مادربرد باید کنده میشد. و از آنجا که برای جدا کرد مسالمت آمیز پنل I/O تجهیزات کافی در اختیار نداشت، این یوتیوبر تمام قطعات پشتی مادربرد را به زور کند.
قدم بعدی یافتن یک محفظه مناسب برای قطعات بود که با الهام از بدنه لپتاپهای برندهای معروف و با استفاده از پرینتر سه بعدی ساخته شد. قطعات بدنه این «لپتاپ» در قطعات کوچک پرینت شده و سپس با استفاده از حرارت به یکدیگر جوش داده شدهاند.
یکی از چالشهای قطعات ساخته شده با پرینت سه بعدی آسیبپذیری آنها در برابر گرما است و از آنجا که قطعات PCحتی از لپتاپ نیز گرمای بیشتری تولید میکنند، قسمت داخلی بدنه کیس را با استفاده از چسب ضد حرارت «رنگ» شده است.
شاید چالش برانگیزترین بخش این چنین پروژهای ساخت سیستم خنک کننده آن باشد. Socket Science بعد پیدا کردن یک هیت سینک که به اندازه کافی برای جا شدن در محفظه ساخته شده کوچک باشد، مجبور شد چند لوله حرارتی یا Heat Pipe را به روشهایی که نباید! خم کند تا در نهایت سیستم خنک سازی این لپتاپ دستساز تکمیل شود.
از آنجا که فنهای موجود در بازار جریان هوای کافی را ایجاد نمیکردند، Socket Science مجبور شد فنهای خودش را با استفاده از یک موتور فن AMD و پرههای دراز بسازد. این فن هوا را از قسمت وسط و زیر لپتاپ میکشد و از اطراف به بیرون هدایت میکند.
در همین رابطه بخوانید:
– لپ تاپ یا کامپیوتر PC؛ کدامیک برای من مناسب است؟
– معرفی لپتاپ ماژولار و قابل ارتقای Laptop 16 توسط شرکت Framework؛ رویای ارتقای کارت گرافیک بالاخره محقق شد
مانیتور لپتاپ هم از باز کردن یک مانیتور گیمینگ کوچک به دست آمده. با تمام این دردسرها محصول نهایی بسیار خوشساخت از آب در آمده و اگرچه اطلاعات دقیقی از بنچمارکهای آن منتشر نشده اما Socket Science میگوید که از نتیجه کار بسیار راضی است.
نظر شما درباره این پروژه چیست؟ این همه مشقت برای ساخت یک لپتاپ-پیسی ارزشش را داشت؟
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/laptop/52097-diy-laptop-with-pc-parts