دستگیری دو مدیر سابق سامسونگ به اتهام فروش اسناد محرمانه 3.2 میلیارد دلاری ساخت تراشه به چین!
پلیس کره جنوبی دو مدیر سابق شرکت سامسونگ الکترونیکس را به ظن دزدی فناوریهایی به ارزش بیش از 4.3 تریلیون وون (3.2 میلیارد دلار) برای ساخت کارخانه تولید تراشه حافظه در چین دستگیر کرده است. این دزدی اطلاعات فنی و تجاری میتواند یکی از بزرگترین موارد اتفاق افتاده در نوع خود باشد.
پلیس کره جنوبی دو مدیر سابق سامسونگ را به اتهام افشای اسرار تجاری به ارزش 3.2 میلیارد دلار به چین دستگیر کرده است. گزارشها نشان میدهد که یکی از این افراد، آقای چوی 66 ساله، کارخانهای در چین برای تولید تراشههای کپی شده سامسونگ راهاندازی کرده است. بر اساس گزارش بلومبرگ، چوی با همکاری برخی مقامات محلی در چین، این پروژه را به عنوان یک شرکت مشترک مدیریت کرده و بهعنوان مدیرعامل آن فعالیت میکرد. او همچنین با کمک طراح کارخانه، آقای اوه، تلاش کرده بود تا متخصصان دیگری از کره جنوبی را برای همکاری با خود جذب کند.
دستگیری آقای چوی پس از آن رخ داد که او به افشای فناوریهای حافظه سامسونگ و استفاده از آنها برای ساخت تراشههای DRAM با فناوری 20 نانومتری در کارخانه چینی Chengdu Gaozhen متهم شد.
سامسونگ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان حافظه در جهان است و با شرکتهای بزرگی همچون انویدیا برای تولید انواع حافظه سریع آنها مانند VRAMها همکاری میکند. این شرکت همچنین راهحلهای ذخیرهسازی و حافظه اختصاصی خود را ارائه میدهد.
پلیس کره جنوبی در بیانیهای پیرامون این موضوع اعلام کرده که اقدامات چوی باعث «تضعیف رقابتپذیری کشور در حالی که درگیر جنگ جهانی تراشهها است» شده است. با دستگیری مدیر این شرکت، مقامات دولتی کره امیدوارند که فعالیت شرکت چینی مرتبط نیز متوقف شود. البته تحقیقات پلیس در این زمینه همچنان ادامه دارد تا مشخص شود آیا موارد دیگری از جاسوسی صنعتی نیز در ارتباط با این پرونده وجود دارد یا خیر.
لازم به ذکر است که این اولین باری نیست که کارمندان یک شرکت فناوری کرهای به اتهام سرقت اسرار تجاری بازداشت میشوند. خرداد ماه گذشته نیز یکی از کارکنان سابق شرکت SK hynix در فرودگاهی در خاک کره به دلیل چاپ 3000 صفحه از اطلاعات مربوط به فرآیند ساخت نیمههادیها دستگیر شد. در آن زمان اعلام شده بود که این فرد قصد داشته این اسناد را به شرکت هواوی منتقل کند. البته او این اتهامات را شدیداً رد کرده و به دلیل عدم رسیدن اطلاعات به مقصد، پرونده مذکور به استفاده نهایی توسط طرف چینی منجر نشده بود.
علاوه بر این، تایوان بارها چین را به سرقت مالکیت فکری و جذب مهندسان به منظور تقویت توسعه تراشههای خود متهم کرده است. اگرچه پکن تا به امروز در این خصوص سکوت کرده، اما این کشور برای توسعه فناوری نیمهرساناهای داخلی خود که به شدت به غرب وابسته است، تلاشهای پشت پرده زیادی را انجام میدهد. چین تقریباً 99 درصد از ابزارهای حیاتی ساخت تراشه خود را از غرب وارد میکند، و تحریمهای واشنگتن از سال 2019 ضربه بزرگی به اهداف تکنولوژیک این کشور زده است.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/52502-former-samsung-execs-arrested-stolen-memory-tech-for-china