به گزارش شاپرک پس از آغاز اختلال در اینترنت و فیلترینگ پلتفرمهای خارجی تعداد تراکنشهای مالی به شدت کاهش یافته است
بر اساس تازهترین گزارش منتشر شده توسط شرکت شاپرک (شبکه الکترونیکي پرداخت کارت)، پس از آغاز اختلال در اینترنت و فیلترینگ سنگین پلتفرمهای خارجی تعداد تراکنشهای مالی بهشدت کاهشیافته است. طبق آنچه در گزارش شاپرک آمده، در ماههای اخیر تعداد تراکنشهای اینترنتی بهازای هر ابزار ۱۸.۶۳ درصد کمتر شده است.
پلتفرم خدمات پرداخت شاپرک گزارش مهرماه ۱۴۰۱ خود را منتشر کرده است و بر اساس این گزارش میتوان مشاهده کرد که تعداد تراکنشهای مالی در این ماه 4.44 درصد بوده است که از کاهش 0.41 درصدی نسبت به شهریور ماه خبر میدهد. این روند کاهش در شهریور ۱۴۰۱ هم مشهود بوده است.
طی چند ماه گذشته همواره میزان تراکنشهای اینترنتی با کاهش مواجه بوده است، بهگونهای که حجم نزدیک به ۷ درصد تراکنشهای اینترنتی از کل تراکنشها در ماههای گذشته به حدود ۴.۴ درصد در مهرماه رسیده است.
در بخشهای دیگری از این گزارش نشان داده شده که تعداد تراکنش به ازای هر ابزار اینترنتی در این ماه ۳۶۳ مورد به ثبت رسیده است.
این رقم در ماه مهر به 295 مورد رسیده و کاهش 18.63 درصدی را نمایش میدهد. بهطورکلی متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی نیز در مهر ۳۸۹ تراکنش اعلام شده است که این عدد نسبت به ماه قبل ۷.۳۰ درصد کاهشیافته است.
کاهش چشمگیر ارزش حقیقی تراکنشها نسبت به سال قبل
بر اساس گزارش منتشر شده توسط شاپرک، در این ماه سه هزار و ۷۱۱ میلیون تراکنش باارزش هفت هزار و ۵۲ هزار میلیارد ریال در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت پردازش شده است. این ارقام نسبت به شهریور ۱۴۰۱ روندی کاهشی داشته و ۴.۲۴ درصدی در تعداد و ۲.۱۴ درصدی در ارزش ریالی افت کرده است.
در نظر داشته باشید که پس از مقایسه این آمار با مهر ماه سال ۱۴۰۰، متوجه میشویم که تراکنشها ۱۳.۴۴ درصد در تعداد و ۱۸.۱۴ درصد از نظر مبلغی رشد کرده است.
در همین رابطه بخوانید:
– حمایت ۲ هزار میلیارد تومانی دولت از کسبوکارهای متضرر از قطعی اینترنت
– حداقل هزینه ماهانه تلفن به قبوض اضافه شد؛ افزایش ۲۶۶ میلیارد تومانی درآمد مخابرات
بااینحال گزارش شاپرک نشان میدهد که ارزش حقیقی تراکنشها نسبت به ماه قبل ۴.۹۷ درصد کاهشیافته است و درحالیکه ارزش اسمی تراکنشها نسبت به مهر ۱۴۰۰ رشدی ۱۸.۱۴ درصدی را نشان میدهد، ارزش حقیقی تراکنشها ۲۰.۴۹ کاهشیافته است.