به کارگیری فناوری 7 نانومتری SMIC برای تولید تراشههای هواوی؛ کیفیت پایین تراشهها سدی محکم در برابر بازگشت این برند قدیمی
گزارشی که به تازگی از سوی یک منبع موثق منتشر شده نشان میدهد که هواوی قصد دارد با استفاده از فناوری 7 نانومتری شرکت SMIC، تراشههایی را تولید کند که در گوشیهای هوشمند و بالارده آن به کار گرفته میشوند. این گزارش همچنین اعلام کرده که در این مسیر یک مشکل اساسی وجود دارد و آن نیز نقص و خرابی بیش از حد تراشههای تولید شده با استفاده از این فناوری است.
گزارشی که امروز از سوی روزنامه معتبر Nikkei منتشر شد تایید میکند که هواوی برنامههایی بلند پروازانه برای بازگشت به بازار گوشیهای هوشمند دارد. این گزارش که اطلاعات آن پیش از این نیز توسط رویترز تایید شده بود نشان میدهد که هواوی برای تولید نسل جدید از تراشههای خود دست به دامان شرکت چینی SMIC شده است و قصد دارد این محصولات را با استفاده از فناوری 7 نانومتری این شرکت به مرحله تولید برساند.
اگرچه در ابتدای امر استفاده از این فناوری برای تولید تراشههای جدید هواوی بسیار جذاب به نظر میرسد اما گفته می شود در مسیر تولید انبوه این تراشهها مشکلاتی جدی وجود دارد. طبق گزارش منتشر شده از سوی Tomshardware، روزنامه Nikkei در این گزارش خود اعلام کرده است: «کیفیت تراشههای تولید شده با استفاده از فناوری 7 نانومتری بسیار پایین و در حدود 50 درصد است. به همین دلیل هنوز کارهای زیادی برای بهبود این فناوری وجود دارد». همچنین در بخش دیگری از این گزارش اعلام شده که «هواوی اعتقاد دارد گسترش و بهبود این فناوری همچنان امکان پذیر است و به همین دلیل به سرمایه گذاری در آن و بازگرداندن تراشههای خود اعتقاد ویژهای دارد».
هواوی در سالهای نه چندان دور تراشههایی را تولید میکرد که به خوبی با محصولات تولید شده توسط اپل و سامسونگ رقابت داشت. هنوز مشخص نیست که این شرکت قصد دارد با همکاری SMIC چه تراشههای جدیدی بسازد اما به نظر میرسد برای بازگشت به روزهای اوج و بازار گوشیهای هوشمند، در نظر دارد تراشههای پیشرفتهای را به مرحله تولید برساند.
SMIC تاکنون به صورت رسمی فناوری تولید تراشه 7 نانومتری خود را معرفی نکرده است؛ اما به نظر میرسد این فناوری همان فناوری N+1 این شرکت است که با هدف جایگزینی فناوری 7 نانومتری TSMC طراحی شد و به عنوان یک فناوری ارزان قیمت از اوایل سال 2021 مورد استفاده قرار گرفت. معمولاً این فناوریهای ارزان قیمت با هدف تولید تراشههای با ابعاد کوچک مورد استفاده قرار میگیرند و استفاده از این فناوری برای تولید تراشههایی که دارای میلیاردها ترانزیستور هستند برای هواوی مشکل آفرین شده است.
تراشههای قابل استفاده در گوشیهای هوشمند دارای دهها میلیارد ترانزیستور هستند و از این نظر بسیار بزرگ محسوب میشوند. به عنوان مثال تراشه A16 Bionic دارای 16 میلیارد ترانزیستور است و سرعتی در حدود 3.46 گیگاهرتز دارد. ممکن است هواوی و SMIC در یکی دو سال اخیر نسخهای پیشرفته از این فناوری 7 نانومتری تولید کرده باشند که میتوان از آن برای تولید تراشههای موبایلی قدرتمند و با عملکرد عالی استفاده کرد. اگرچه میزان کیفیت و نقص این تراشهها همچنان نگران کننده است اما اکنون میدانیم که هواوی و SMIC قصد دارند با همکاری یکدیگر آن را برطرف کنند.
هواوی و SMIC در سال 2020 در لیست سیاه دولت آمریکا قرار گرفتند. این موضوع سبب شد که دسترسی هواوی به خطوط تولید تراشه TSMC و سامسونگ قطع شود و SMIC نیز نتواند بدون اجازه دولت آمریکا به تجهیزات موردنیاز برای تولید تراشههای پیشرفته دست پیدا کند. البته گفته میشود که SMIC در حال حاضر تجهیزات موردنیاز برای تولید تراشههای 5 نانومتری را هم در اختیار دارد و تنها چالش موجود افزایش قابل توجه قیمت تراشههای تولید شده در قیاس با محصولات TSMC است.
در حال حاضر بخش اعظمی از درآمد شرکت SMIC از طریق فروش تراشههای تولید شده با استفاده از فناوری 40 نانومتری و قدیمیتر از آن حاصل میشود؛ به همین دلیل باید گفت که تحریمهای صورت گرفته توسط آمریکا و همپیمانان آن ضربه سنگینی را به این شرکت وارد کرده است.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/46665-huawei-s-breakthrough-7nm-chips-projected-at-50-yield-report