بهبود قابل توجه عملکرد تراشه تنسور G5 گوگل با فناوری 3 نانومتری TSMC و آرایش جدید هستهها
گزارشی که به تازگی در دسترس قرار گرفته تایید میکند که گوگل قصد دارد در تولید تراشه تنسور G5 خود از فناوری سه نانومتری TSMC استفاده کند. انتظار میرود این تراشه سال آینده میلادی در سری گوشیهای پیکسل 10 این شرکت به کار گرفته شود. به این ترتیب انتظار میرود با تغییر در فناوری و شرکت تولید کننده این تراشهها شاهد بهبود قابل توجه بازدهی و عملکرد آنها باشیم.
گوگل همیشه در سالهای اخیر برای تولید تراشههای تنسور خود با سامسونگ و بخش تولید پردازندههای آن همکاری داشته اما به نظر میرسد این رویه قرار است از سال آینده تغییر کند و این شرکت همکاری جدیدی را با TSMC آغاز کند. گزارشهای جدید نشان میدهند که بالاخره قرار است در تولید نسخه بعدی از تراشههای گوگل از فناوریهای TSMC استفاده شود. در این گزارشها آمده است که تراشه تنسور G5 که شاهد حضور آن در گوشیهای پیکسل 10 خواهیم بود با استفاده از فناوری سه نانومتری TSMC تولید خواهد شد تا عملکرد و بازدهی انرژی آنها به میزان خوبی بهبود پیدا کند.
براساس گزارش Gizmochina، در کنار استفاده از فناوری سه نانومتری TSMC، یکی دیگر از ویژگیهای عالی تراشه Tensor G5 تغییر در نحوه چیدمان هستههای پردازشی است. برخلاف تراشه تنسور G4 که نسبت به نسخه پیشین خود تنها کمی بهبود عملکرد را تجربه کرد قرار است در تراشه تنسور G5 با تغییر آرایش هستههای پردازشی بهبود قابل توجه عملکرد را شاهد باشیم. اگرچه همچون گذشته شاهد استفاده از هستههای Cortex-X4 در این تراشه جدید هستیم اما گوگل قصد دارد در آرایش هستههای با قدرت متوسط و پایین تراشههای خود تغییر ایجاد کند.
در این گزارش آمده است که گوگل قصد دارد در تراشه تنسور G5 از پنج هسته Cortex-A725 استفاده کند که تغییری بزرگ نسبت به استفاده از سه هسته Cortex-A720 در تراشه تنسور G4 محسوب میشود. تنسور G5 همچنین میزبان دو هسته با عملکرد پایین اما با بازدهی انرژی عالی Cortex-A520 خواهد بود. این تغییرات سبب خواهد شد که این تراشه جدید در فاکتورهای مهمی همچون عملکرد و مصرف انرژی تعادل بهتری داشته باشد. البته استفاده از هستههای جدید Cortex-X925 به جای Cortex-X4 میتوانست انتخابی معقولانهتر باشد.
در یک تغییر بزرگ دیگر، گوگل قصد دارد به استفاده از هستههای گرافیکی ARM Mali در تراشههای خود پایان دهد و این بار از هستههای تولید شده توسط شرکت Imagination Technologies روی آورد. این هسته که DXT-48-1536 نامگذاری شده است دارای قابلیت Ray Tracing است و برای نخستین بار آن را در تراشههای تنسور در دسترس کاربران قرار میدهد. از میان دیگر قابلیتهای این هسته میتوان به GPU Virtualization اشاره کرد که بهبود عملکرد آن در اجرای بازیها و دیگر فعالیتهای سنگین را به دنبال خواهد داشت.
بخش TPU که پردازش فرآیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی را برعهده دارد نیز در این تراشه دچار تغییر و تحول خواهد شد و شاهد افزایش 40 درصدی قدرت TOPS در آن خواهیم بود. البته اعلام شده است که این TPU در عمل تنها 14 درصد بهبود عملکرد را تجربه خواهد کرد. از میان دیگر قابلیتهای این واحد پردازش هوش مصنوعی میتوان به استفاده از هستههای RISC-V اشاره کرد که بهبود عملکرد و همچنین گسترش قابلیتهای آن را در پی خواهد داشت.
انتظار میرود سری گوشیهای پیکسل 10 به عنوان نخستین محصولات مبتنی بر تراشه G5 در نیمه دوم سال آینده میلادی روانه بازار شوند. استفاده از فناوری سه نانومتری TSMC و آرایش جدید هستههای پردازشی و گرافیکی سبب خواهد شد که این گوشیهای هوشمند عملکرد و بازدهی انرژی بسیار بهتری داشته باشند. گزارشها نشان میدهند که گوگل با این تغییر استراتژی قصد دارد رقابت بهتری را با گوشیهای مبتنی بر تراشههای اسنپدراگون ایجاد کند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/53102-pixel-10-tensor-g5-tsmc-3nm-process