اینتل و برادکام سرعت اینترنت Wi-Fi 7 را به رخ رقبا کشیدند؛ بیش از 5 گیگابیت بر ثانیه!
اخیراً شرکتهای اینتل و Broadcom در رویدادی از اتصال اینترنت Wi-Fi 7 خود رونمایی کردند و سرعت سرسامآور 5 گیگابیت بر ثانیهای آن را در مراسمی حضوری به نمایش گذاشتند. در ادامه به بررسی سرعت نسل بعدی اینترنت بیسیم میپردازیم.
بر اساس گزارشهای جدید، شرکتهای اینتل و Broadcom اخیر اولین اتصال موفقیت آمیز توسط استاندارد Wi-Fi 7 را به نمایش گذاشتهاند. این رویداد گام بزرگ بعدی در استانداردهای Wi-Fi را به تصویر میکشد. انتظار میرود مودمها و دستگاههای مجهز به فناوری Wi-Fi 7 در چند سال آینده کاملاً رایج شوند.
در یک رویداد مشترک، اینتل و برادکام یک لپتاپ مجهز به مودم Wi-Fi 7برادکام را به اینترنت متصل کردند و به سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه دست یافتند. این آزمایش یک جهش شدید نسبت به استاندارد فعلی (Wi-Fi 6) که می واند نهایتاً به سرعتی در حدود 1.7 گیگابیت بر ثانیه برسد را نشان میدهد.
به لطف باندهای فرکانسی جدید و پهنای باند بیشتر، استاندارد Wi-Fi 7 علاوه بر افزایش سرعت تا 5.8 گیگابیت در ثانیه، اتصالات پایدارتری را به روترها میبخشد و همچنین تعداد دستگاه بیشتری هم میتوانند به صورت همزمان متصل شوند.
در همین رابطه بخوانید:
– پیشرفتهترین گوشیهای جهان فاقد استاندارد ارتباطی Wi-Fi 6E هستند!
– فناوری Wi-Fi 7 مدیاتک در اولین آزمایش رکورد زد؛ سرعتی نزدیک به تاندربولت 3
– WIFI 7 با حداکثر سرعت 30 گیگابایتی در دست توسعه است
با استاندارد Wi-Fi 6 میتوانید به کانالهایی با پهنای باند 20، 40، 80 و 160 مگاهرتز در فرکانسهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز دسترسی داشته باشید. اما فناوری Wi-Fi 7 یک کانال با پهنای باند 320 مگاهرتز و یک محدودهی فرکانسی 6 گیگاهرتز هم به قابلیتهای Wi-Fi 6 اضافه میکند و همچنین برای افزایش پایداری میتواند به طور هوشمند بین همه فرکانسها و کانالها سوئیچ کند. اینتل مدعی است وای فای 7 به فناوری های نوظهوری مانند واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و استریم رسانهای 16K کمک خواهد کرد.
البته در نظر داشته باشید استاندارد Wi-Fi 6E برای پهنای باند بیشتر، پشتیبانی از فرکانس 6 گیگاهرتز را به Wi-Fi 6 اضافه کرد، اما فروشندگان و تولید کنندگان سخت افزار نتوانستند آن را ترویج دهند. مشکلات زنجیره تامین و شیوع بیماری کرونا باعث شد تولید محصولات مطابق با استاندارد Wi-Fi 6E تاخیر بخورد و هماکنون نیز با توجه به تجاری شدن Wi-Fi 7، ارتقا محصولات خود از Wi-Fi 6 به Wi-Fi 6E دیگر مقرون به صرفه نیست.
قبل از اینکه اپل این هفته آیفون 14 را معرفی کند، گمانهزنیها حاکی از آن بود که سری گوشیهای جدید اپل از Wi-Fi 6E استفاده میکنند. اما مشخصات رسمی اپل این شایعات را رد کرد و احتمالاً آیفون مجهز به Wi-Fi 7 هم تا چند سال آینده معرفی نمیشود.
ماه گذشته، اینتل اعلام کرد که باید لپتاپها و دسکتاپهایی با قابلیت Wi-Fi 7 را برای عرضه در بازار انبوه در سالهای 2024 و 2025 آماده کند. برخی شرکتهای دیگر نیز اخیراً سختافزار وای فای 7 را در پیشنویس مشخصات محصولات خود اضافه کردهاند. پیشبینی میشود سازمان IEEE مشخصات استاندارد Wi-Fi 7 را در سال 2024 نهایی کند.
در همین رابطه بخوانید:
– اینتل محصولات مبتنی بر Wi-Fi 7 را در سال 2024 عرضه میکند
– کوالکام از پلتفرمهای Wi-Fi 7 خود با سرعت سرسام آور 33 گیگابیت بر ثانیه رونمایی کرد
– Magic BE18000 نخستین روتر مجهز به استاندارد Wi-Fi 7 معرفی شد؛ سرعت خارق العاده 18 گیگابیت بر ثانیه
مدیاتک استاندارد جدیدی را در نمایشگاه CES در ماه ژانویه با استفاده از سخت افزار انحصاری خود به نمایش گذاشت. کوالکام نیز از سال 2019 روی وای فای 7 متمرکز شده است و سرانجام چند ماه پیش از تراشه FastConnect 7800 خود در رویداد MWC رونمایی کرد. در نظر داشته باشید هماکنون تنها روتر مجهز به فناوری وای فای 7 محصولی با نام Magic BE18000 H3C است که تاکنون نرخ PHY بین 1148 تا 11530 مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده است.
نظر شما در مورد فناوری وای فای 7 و ترویج آن در چند سال آینده چیست؟