اولین بنچمارک از تراشه GB10 انویدیا؛ قدرت متوسط در میان غولهای AI
چیپ GB10 انویدیا که برای ورکاستیشنهای هوش مصنوعی طراحی شده، در نخستین بنچمارکها عملکرد پردازندهای نسبتاً متوسط از خود نشان داده است. هرچند طراحی آن به وضوح برای مصرف انرژی پایین و کاربردهای AI بهینهسازی شده، در مقایسه با رقبایی مانند Apple M3 یا Snapdragon X Elite در بخش CPU چندان رقابتی نیست.
نخستین نتایج بنچمارک پردازنده GB10 Superchip انویدیا برای ورکاستیشنهای هوش مصنوعی جمعوجور در Geekbench 6 منتشر شده است. در حالیکه این پردازنده نوید عملکرد بالایی برای کاربردهای هوش مصنوعی میدهد، بر اساس نتایج منتشر شده توان پردازشی آن نسبتاً متوسط به نظر میرسد.
این تراشه از پردازندههای رده پایین M3 اپل و Snapdragon X Elite کوالکام عقبتر بوده و فاصله بسیار زیادی با رقبای رده بالا دارد.
تراشه GB10 Superchip انویدیا شامل یک CPU با 10 هسته پرقدرت Arm Cortex-X925 (با فرکانس تا 3.9 گیگاهرتز) و 10 هسته کممصرف Cortex-A725 است که در کنار یک پردازنده گرافیکی با معماری Blackwell قرار میگیرد که توان پردازشی 1 پتافلاپس در FP4 را برای کاربردهای هوش مصنوعی ارائه میدهد.
این پکیج دارای رابط حافظه 256 بیتی برای 128 گیگابایت حافظه یکپارچه LPDDR5X با پهنای باند تا 273 گیگابایت بر ثانیه است (از این لحاظ با M4 Pro اپل برابر خواهد بود).
هسته Cortex-X925 ARM، با فرکانس 3.9 گیگاهرتز، عملکرد تکهستهای نسبتاً قدرتمندی دارد و در اپلیکیشن بنچمارک Geekbench 6 امتیاز تکهستهای 2960 را کسب کرده است.
عملکردی متوسط برای یک تراشه پر سروصدا از انویدیا
به گزارش Tomshardware، این امتیاز تراشه GB10 را تقریباً همتراز با Snapdragon X Elite کوالکام و نزدیک به M3 اپل قرار میدهد که به ترتیب در سالهای 2024 و 2023 عرضه شدهاند. هر دو پردازنده به عملکرد بالا در پردازش دستورالعملها (IPC) معروف هستند و از آنجاییکه با پردازندهای برای ورکاستیشن هوش مصنوعی سروکار داریم، عملکرد تکهستهای از اهمیت زیادی برخوردار است.
با این حال، با استانداردهای امروزی، کسب حدود 3000 امتیاز در بنچمارک تکهستهای Geekbench 6 نتیجهای متوسط محسوب میشود. پردازندههایی مانند M4 اپل، Ryzen 9950X شرکت AMD و Core Ultra 9 285K اینتل عملکرد تکهستهای بهمراتب بالاتری دارند؛ این در حالیست که سیستم حافظه آنها کندتر است.
این نتیجه ضعیف ممکن است نشاندهنده این باشد که هستههای کممصرف Cortex-A725 سهم کمتری در امتیاز کلی دارند یا به دلیل مشکلات زمانبندی اصلاً فعال نشدهاند که این مشکلات ممکن است با بهروزرسانی ویندوز ۱۱ یا کد میکروکنترلر انویدیا رفع شوند.
در همین رابطه بخوانید:
– هوش مصنوعی تراشه ای خلق کرده که انسان نمیتواند آن را درک کند!
از سوی دیگر، ممکن است این مسئله به این معنا باشد که GB10 در شکل کنونیاش برای بارهای سنگین CPU بهینهسازی نشده و در کاربردهای AI که با محدودیت توان و حرارت در پلتفرمهای جمعوجوری مانند DGX Spark انویدیا مواجه هستند، عملکرد نهایی خود را ارائه نمیدهد.
باید به یاد داشت که Geekbench یک بنچمارک مصنوعی به شمار آمده و عملکرد واقعی تراشه GB10 انویدیا ممکن است در دنیای واقعی بسیار رقابتیتر باشد.
نظر شما در رابطه با عملکرد تراشه GB10 انویدیا چیست؟ آیا انویدیا در حال عقب افتادن از رقبا در دنیای هوش مصنوعی است؟
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/55876-nvidia-gb10-superchip-latest-benchmarks