آموزش شکایت از فروشگاه های اینترنتی
اگر به هر دلیلی از یک فروشگاه یا سایت اینترنتی ناراضی هستید و شکایت دارید اما با چگونگی شکایت از فروشگاههای اینترنتی آشنایی ندارید، در ادامه همین نوشتار به ارائه آدرسهای لازم و آموزش نحوه شکایت از فروشگاه آنلاین میپردازیم. با شهر سخت افزار همراه شوید.
چرا به آموزش شکایت از فروشگاههای اینترنتی نیاز دارید؟
ممکن است از یک فروشگاه اینترنتی خرید کرده باشید اما به هر دلیلی از خدمات و کالاهای خریداری شده راضی نباشید و فروشنده نیز پاسخگوی نارضایتی شما نباشد. برای نمونه ممکن است کالای تقلبی، کارکرده، معیوب، مشکل دار یا حتی دارای مغایرت دریافت کرده باشید.
همچنین شانس اینکه با مشکلاتی چون عدم تحویل سفارش، عدم بازگردانی وجه پرداختی و دهها تخلف دیگر نظیر کلاهبرداری اینترنتی روبرو شوید.
در چنین شرایطی فروشگاه اینترنتی پاسخگوی شما نیست و از آنجایی هم که ممکن است هیچ دسترسی فیزیکی به فروشگاه نداشته باشید، کاری از دستتان بر نمیآید.
خوشبختانه میتوانید به صورت اینترنتی (آنلاین) نسبت به شکایت از سایت های اینترنتی اقدام کنید.
مدارک لازم برای شکایت از فروشگاههای آنلاین
برای اینکه بتوانید از یک فروشگاه اینترنتی (آنلاین) شکایت کنید باید مدارکی در دست داشته باشید که اولاً ثابت کند شما از فروشگاه مورد مناقشه خرید انجام دادهاید. سپس بهتر است مدارکی ارائه کنید که نشان دهد فروشگاه مرتکب تخلف، خلف وعده یا به نحوی نقض حقوق شما (به عنوان مشتری) گردیده است.
مدارک ضروری برای ثبت شکایت از فروشگاههای اینترنتی:
- اسکرین شات از سبد خرید موفق (پرداخت شده) یا فاکتور خرید
- اسکرین شات از پرداخت موفق یا کد رهگیری تراکنش یا عکس قبض کارت به کارت
- اسکرین شات از صفحه کالا یا خدمت ارائه شده در فروشگاه
اینها ضروریترین مدارک برای شکایت از فروشگاههای آنلاین هستند که با داشتن آنها میتوانید اقدام به ثبت شکایت علیه سایت ها کنید. لازم به ذکر است معمولاً فاکتور خرید از طریق حساب کاربریتان در فروشگاه اینترنتی قابل دریافت است. در اغلب موارد هم این فاکتور به آدرس ایمیلتان ارسال میشود.
به توجه به نکات بالا بهتر است همواره از صفحه پرداخت اینترنتی خریدهایتان اسکرین شات بگیرید تا بعداً به مشکل بر نخورید.
حالا که از مدارک ضروری برای ثبت شکایت علیه فروشگاههای اینترنتی مطلع شدید، باید بدانید مدارک دیگری هم وجود دارد که میتواند روند رسیدگی به شکایت شما از سایت های اینترنتی را تسریع کند یا در اثبات حقانیت شما و پاسخگو نبودن فروشگاه مفید باشد.
برای این منظور میتوانید از تیکت های پشتیبانی، صحبتهایتان با فروشگاه و هر چیز دیگری که گواه پاسخگو نبودن فروشگاه باشد، اسکرین شات بگیرید و ارائه کنید.
قویاً توصیه می شود از کالاهای خریداری شده در شرایط اولیه یا قبل از مرجوع کردن آن عکس بگیرید تا بعداً بتوانید در صورت نیاز آنها را ارائه کنید.
در همین رابطه بخوانید:
– چگونه نارضایتی از دیجی کالا را پیگیری کنیم؟
آدرس و نحوه شکایت از فروشگاههای اینترنتی (ثبت شکواییه)
برای شکایت از فروشگاههای اینترنتی دو گزینه دارید. گزینه اول از طریق اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی است. اما یک گزینه دیگر هم دارید و آن شکایت از طریق اینماد است که اخیراً به سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات (امتا) منتقل شده است.
بهترین روش برای ثبت شکایت علیه سایت ها و فروشگاه های اینترنتی کدام است؟
اینکه در چه زمانی به شکایت شما رسیدگی شود کاملاً به موضوع شکایتتان، مدارک ارائه شده و پاسخ فروشگاه بستگی دارد و نمیتوان یک سامانه را بهتر از دیگری دانست. با این حال میتوانید از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی شروع کنید.
آموزش شکایت از فروشگاههای اینترنتی از طریق اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
در صورتی که فروشگاه عضو اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی باشد، میتوانید از این طریق اقدام به شکایت کنید.
برای شروع به آدرس اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، بخش شکایت مراجعه کنید.
حالا شما میتوانید با پُر کردن فیلدها و بارگذاری مدارکتان، از یک فروشگاه شکایت کنید. دقت داشته باشید که باید یک شرح مفید و ترجیحاً مختصر از واقعه و شکایتتان را در بخش شرح کامل شکایت بنویسید. سپس مدارک خواسته شده را به صورت عکس یا اگر تعداد آنها زیاد باشد به صورت فایل Zip بارگذاری و پیوست کنید.
شما باید در فیلد نام دامنه آدرس و اسم فروشگاه را جستجو کنید تا اگر عضو اتحادیه باشد، آن را انتخاب کنید. با این کار شکایت شما برای فروشگاه فرستاده میشود و از شکایت شما مطلع میشوند.
حالا که شکایت خود را ثبت نمودید میتوانید از طریق کد پیگیری ارائه شده و کد ملیتان آن را پیگیری کنید. غالباً طی یک الی دو روز شکایت شما به فروشگاه فرستاده میشود و پاسخ اولیه دریافت میکنید.
بدیهی است اگر نارضایتی و شکایت شما واقعاً به حق باشد اما در تماس با خود فروشگاه به آن رسیدگی نشده باشد، اغلب مواقع فروشگاهها اقدام به فرافکنی و ارائه پاسخهایی میکنند که ادعاهای شما را زیر سؤال ببرند. همچنین در این مرحله ممکن است فروشگاهها به جهت مختومه کردن شکایت وعدههایی به شما بدهند اما بعدتر پاسخگو نباشند.
به همین دلیل باید به ادعاهای فروشگاه به طور مستند و مستدل با توضیحات معقول و منطقی پاسخ بدهید تا بتوانید حقانیت خود یا تخلف فروشگاه را احراز کنید.
دقت داشته باشید پس از پاسخ دادن فروشگاه به شکایتتان، «اشتباهاً بر روی گزینه اعلام رضایت کلیک نکنید» که شکایتتان بسته میشود.
به این ترتیب باید شکایتتان از سایت را پیگیری کنید تا سرانجام به عملی منتهی شود که میتواند ارجاع شکایت به اتحادیه، ارجاع به هیئت کارشناسی و نظیر آنها باشد.
فراموش نکنید باید سعی کنید با ارائه توضیحات قانع کننده، مدارک، مستندات و اسکرین شات یا حتی استناد به قوانین جاری کشور، حقانیت خود را به اثبات برسانید.
آموزش و نحوه شکایت از فروشگاههای اینترنتی از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات
راه دوم برای شکایت از فروشگاههای اینترنتی سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات است که میتوانید به طور موازی شکایتتان را از طریق هر دو سامانه پیش ببرید. در ادامه به آموزش این طریق شکایت از فروشگاه های آنلاین می پردازیم.
برای استفاده از سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات باید در آن ثبت نام کنید که به وارد کردن یک شماره موبایل فعال و اطلاعات هویتتان نیاز است. همچنین باید مجوز دسترسی به اطلاعات هویتتان را جهت استعلام تأیید کنید.
پس از ثبت نام حالا میتوانید نسبت به شکایت از فروشگاه آنلاین مورد نظرتان اقدام کنید. برای این کار به مستندات مورد نیاز و همچنین اطلاعات تراکنش بانکی نیاز دارید.
پس از اینکه نام دامنه را وارد کردید و گزینه استعلام را فشردید، باید در فیلد دوم حوزه فعالیت یا عنوان کالا و خدمت فروشگاه مورد نظر را انتخاب کنید. برای نمونه ممکن است یک کسب و کار در زمینههای متنوعی فعالیت و مجوز داشته باشد اما شما از بخش مشخصی شکایت دارید (نظیر: فروش گوشی موبایل و لوازم جانبی)
در نهایت باید اطلاعات تراکنش بانکی را به طور کامل وارد کنید و شرح شکایتتان را بنویسید. در مرحله آخر باید ثبت شکایت کنید و تا زمان خاتمه رسیدگی شکایتتان را پیگیری نمایید.
خوشبختانه این سامانه قدرت اجرایی دارد و میتواند فروشگاهها را ملزم به برآورده کردن خواسته شما کند. حتی اگر فروشگاه از اجرای رأی هیئت داوری خودداری کند، امکان به اجرا گذاشتن آن از طریق سامانه قوه قضاییه وجود دارد.
لازم به ذکر است در صورت ارجاع شکایت به هیئت داوری، این کار رایگان نخواهد بود و تعرفه آن بسته به موضوع شکایت میتواند بین 2 تا 20 درصد (حداقل 100 هزار تومان) باشد که باید توسط شما (شاکی) پرداخت شود. قوانین را میتوانید به طور کامل اینجا مطالعه کنید.
به این ترتیب میتوانید نسبت به ثبت شکایت از فروشگاههای اینترنتی و پیگیری آن تا حصول نتیجه اقدام کنید.
پاسخ به سوالات رایج درباره شکایت از فروشگاه و سایت اینترنتی
نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی اینستاگرام چگونه است؟
از آنجایی که صفحات اینستاگرامی مصداق فروشگاه آنلاین نیستند، اغلب مواقع باید از طریق دادسرا اقدام به شکایت علیه فروشنده های اینستاگرامی یا کلاهبرداری اینستاگرامی کنید.
تلفن شکایت از فروشگاه اینترنتی
امکان شکایت تلفنی از فروشگاه های اینترنتی وجود ندارد و باید از طریق یکی از سامانه های آنلاین و روش های معرفی شده اقدام کنید.
نحوه شکایت از تخلفات فروشگاه های اینترنتی چگونه است؟
برای رسیدگی به تخلفات فروشگاه های اینترنتی یا آنلاین می توانید از طریق سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات یا اینماد اقدام کنید.
نمونه شکایت از فروشگاه اینترنتی
نمونه متن طرح شکایت یا همان شکواییه:
«احتراماً به استحضار می رساند بنده در سفارش ۲۵۷۳۸۳۴۱۷ از فروشگاه مزبور یک دستگاه گوشی موبایل A52s خریداری نموده ام که همان روز تحویل با ارائه تصاویر و مستندات اعلام نمودم گوشی کارکرده-غیر نو می باشد که به طور قطعی و واضح و مبرهن از ظاهر آن شامل وجود خراشیدگی در بالا و پایین و کناره گوشی و چسب اضافی در محل مونتاژ پنل جلویی قابل تشخیص است.
گوشی در بازه مقرر مرجوع گردیده اما فروشگاه آن را بدون ایراد تشخیص داده است، در صورتی که بنده ده ها تصویر و مستندات کافی برای اثبات معیوب بودن آن در اختیار دارم. لذاً تقاضای بازگردانی وجه پرداختی یا تعویض کالا را دارم.»
مراحل پیگیری شکایت از فروشگاههای اینترنتی چیست؟
نمونه پیگیری شکایت از فروشگاه آنلاین:
در صورتی که درباره طریقه و چگونگی شکایت از فروشگاه های اینترنتی پرسشی دارید یا می خواهید تجربه تان را با دیگران به اشتراک بگذارید، لطفاً آن را در بخش نظرات همین مطلب بنویسید.