آمریکا تراشهها را هم به GPS مجهز میکند؛ قانون عجیب ایالات متحده برای مهار چین!
آمریکا در آخرین اقدامات خود برای مقابله با پیشرفتهای چین در زمینه فناوری، از لایحه عجیبی رونمایی کرده است. طبق این لایحه که با نام قانون امنیت تراشهها معرفی شده است، تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی باید به سیستم ردیابی موقعیت مجهز شوند تا محل استفاده و انتقالشان در سراسر جهان مشخص باشد. هدف اصلی آمریکاییها جلوگیری از دسترسی کشورهای رقیب بهویژه چین، به فناوریهای پیشرفته آمریکایی است. جزئیات بیشتر را در . دنبال کنید.
جزئیات قانون امنیت تراشهها
به گزارش interestingengineering، طبق طرح جدیدی که توسط سناتور جمهوریخواه آمریکایی، تام کاتن، معرفی شده است، وزارت بازرگانی آمریکا باید یک مکانیزم دقیق برای ردیابی و تایید محل استفاده از تراشههای هوش مصنوعی آمریکایی راهاندازی شود. آمریکا به دنبال این است که بتواند موقعیت دقیق تراشهها را شناسایی کند و هرگونه دستکاری یا انتقال غیرمجاز را به سرعت بفهمد. حتی طبق این لایحه، وزارت دفاع موظف است هر سال، سیستمهای امنیتی جدیدتری را بررسی کند و در صورت لزوم از آنها نیز استفاده کند.
در همین رابطه بخوانید:
– دود جنگ تجاری آمریکا در چشم کاربران چینی؛ عرضه کارت گرافیک RTX 5090D انویدیا نیز ممنوع شد!
– مدیرعامل AMD: صادرات تراشه محدود شود، چین جای ما را میگیرد!
شرکتهای فناوری زیر فشار دوگانه سیاست و اقتصاد
جالب است که قانون جدید در حالی معرفی میشود که همزمان شرکتهای بزرگ فناوری مانند NVIDIA و Microsoft، به دولت آمریکا فشار وارد میکنند تا شاید محدودیتهای صادراتی کمتر شود. بسیاری از این شرکتها معتقد هستند که محدودیتهای فعلی باعث از دست رفتن سهم بزرگی از بازارهای جهانی، به ویژه بازار پررونق چین شده است.
حتی انویدیا اخیرا اعلام کرده است که به دلیل توقف فروش تراشههای پیشرفته به چین، این شرکت ممکن است بیش از 5.5 میلیارد دلار از درآمدهای خود را از دست بدهد. انویدیا حتی به دنبال این است که نسخههای خاصی از محصولات خود را به چین بفروشد تا هم مقررات آمریکا را رعایت کند و هم سهم خود را از بازار چین از دست ندهد.
حالا با تصویب احتمالی قانون جدید، معادلات جهانی در بازار نیمههادیها وارد مرحله جدیدی میشود. از طرفی آمریکا تلاش میکند با کنترل صادرات خود، جلوی پیشرفت چین را بگیرد و در طرف دیگر چین، که تلاش میکند از موانع آمریکا عبور کند. هرچند که چین هم بیکار ننشسته و سرمایهگذاریهای عظیمی را برای توسعه زنجیره تامین داخلی تراشهها شروع کرده است. پکن پروژههای بسیار کلانی را در زمینه تولید تراشههای بومی آغاز کرده و بهنظر میرسد که در ماههای آینده شاهد رقابتی تمام عیار بر سر تسلط به آینده هوش مصنوعی خواهیم بود.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/55892-ai-chips-with-gps-to-stop-china