کشف شگفتانگیز تلسکوپ فضایی هابل؛ سیاه چاله فراری با دمی از هزاران ستاره
گروهی از دانشمندان دانشگاه Yale و ناسا موفق شدهاند برای اولین بار یک ابر سیاه چاله فراری را کشف کنند که در مسیر خود ردی از نور ناشی از تولد ستاره در گازهای فشرده کیهانی بر جای گذاشته است. این سیاه چاله که از کهکشان میزبان خود به بیرون پرت شده، توسط تلسکوپ فضایی هابل شکار شده است.
تلاش دانشمندانی از دانشگاه Yale و ناسا برای مشاهده یک سیاه چاله فراری نتیجه داده و این پدیده برای اولین بار به واقعیت نزدیک شده است. این سیاه چاله ابر پرجرم به دلیل برخورد دو کهکشان به یکدیگر و موجهای جاذبهای ایجاد شده در واکنش با دو سیاه چاله دیگر، از کهکشان میزبان خود به بیرون پرت شده است.
در همین رابطه بخوانید:
– تلسکوپ فضایی جیمز وب قدیمیترین ابر سیاه چاله هستی را با جرم 10 میلیون برابر خورشید کشف کرد
– دست آورد تاریخی دانشمندان: اولین تصویر از سیاه چاله مرکزی کهکشان راه شیری
این سیاه چاله سرگردان برای اولین بار در تصاویر ثبت شده با تلسکوپ فضایی هابل دیده شده و در صورت تایید با مشاهدات آینده، به یک نظریه 50 ساله واقعیت میبخشد. پیتر ون دوکوم، ستاره شناس ارشد تیم تحقیقاتی، مشاهدات خود را اینگونه توضیح داده است.
خط بسیار بزرگی از ستارگان را مشاهده کردیم که به شکل مستقیم تا مرکز یک کهکشان ادامه دارند. چنین چیزی پیش از این مشاهده نشده بود و به همین دلیل، تیمی برای تحقیق بیشتر در مورد آن تشکیل شد. تحقیقات جدید با استفاده از تلسکوپ Keck I یک و تصاویر کم رزولوشن در حال ادامه هستند.
دانشمندان اعتقاد دارند که سیاه چاله فراری در نتیجه واکنش سه سیاه چاله پس از برخورد دو کهکشان به یکدیگر، از 40 میلیون سال پیش به بیرون از کهکشان مادر خود پرت شده است. تخمین زده میشود که این سیاه چاله جرمی 20 میلیون برابر خورشید دارد و با سرعت 6.44 میلیون کیلومتر بر ساعت در فضا حرکت میکند. وبسایت Space.com گزارش کرده که پشت این سیاه چاله نیز ردی به طول 200 هزار سال نوری از گاز و ستارههای جوان قابل مشاهده است.
ایده سیاه چاله فراری و سرگردان برای اولین بار در سال 1970 مطرح شد. با این وجود برای تایید این نظریه باید مراحل بیشتری از جمله رصد با ابزار پرتوی X تلسکوپ فضایی جیمز وب طی شود. همچنین ممکن است توضیحات دیگری نیز برای این کشف وجود داشته باشند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/technology/44818-black-hole-leaving-behind-trail-of-stars