مشخصات پردازنده 12 هستهای کوالکام برای کامپیوترهای دسکتاپ افشا شد
بر اساس گزارشهای منتشر شده به نظر میآید که کوالکام سرگرم توسعه پردازنده جدیدی برای کامپیوترهای دسکتاپ است. این پردازنده که با نام Hamoa شناخته میشود، دارای پیکربندی مشابه تراشه M1 اپل است. چیپست مورد اشاره به ۱۲ هسته شامل هشت هسته پرقدرت و چهار هسته کممصرف مجهز شده است.
کوالکام میخواهد حضور قدرتمندتری در بازار پردازندههای پیسی داشته باشد و در همین راستا در حال کار روی نسل بعدی پردازنده مبتنی بر ARM برای کامپیوترهای دسکتاپ است.
همانطور که گفته شد پردازنده کلاس دسکتاپ جدید کوالکام پیکربندی مشابه M1 اپل داشته و مبتنی بر هستههای Phoenix شرکت Nuvia خواهد بود. کوالکام پس از تصاحب Nuvia، سرگرم توسعه رقیبی شایسته برای پردازندههای اپل است.
مشخصات پردازنده Hamoa کوالکام
پیش از این شایعه شده بود که پردازندههای جدید دسکتاپ کوالکام در سال ۲۰۲۴ از راه میرسد. در همین رابطه برخی منابع خبری مدعی شدهاند که نام این پردازنده Hamoa است و احتمالاً به ۱۲ هسته پردازشی مجهز شده است. همچنین اعلام شده که پردازنده جدید کوالکام هشت هسته پرقدرت و چهار هسته کممصرف دارد.
همانطور که پیش از این گفته شده پردازنده جدید کوالکام مبتنی بر هستههای Phoenix Nuvia بوده و پیکربندی حافظه و کش آن مشابه پردازنده M1 اپل خواهد بود.
بر اساس اعلام برخی از منابع خبری عملکرد پردازنده Hamoa کوالکام بسیار خوب بوده است. شایعه شده که تراشه جدید کوالکام از پردازنده گرافیکی مجزا پشتیبانی میکند.
کوالکام اوایل سال گذشته میلادی شرکت Nuvia را با قیمت ۱.۴ میلیارد دلار تصاحب کرد. شرکت Nuvia در سال ۲۰۱۹ توسط سه کارمند سابق اپل تاسیس شد. کارمندانی که روی تراشههای سری A اپل فعالیت میکردند.
این اولین باری نیست که کوالکام میخواهد در بازار پردازندههای PC حضور داشته باشد. این شرکت در گذشته پردازندههای سری اسنپدراگون 8cx را روانه بازار کرده بود.
در همین رابطه بخوانید:
– شکایت Arm از کوالکام، تولید پردازندههای سرور را با مشکل مواجه کرد
– ادعای جنجالی کوالکام: ARM از سال 2024 به تراشهسازان مجوز نمیدهد
همچنین کوالکام با همکاری مایکروسافت، تراشههای SQ1 و SQ2 را برای سرفیس پرو ایکس طراحی کرد. با این وجود، این تراشهها به هیچ عنوان قادر به رقابت با پردازندههای اپل نیستند.
طراحی و عرضه یک پردازنده جدید و قدرتمند مبتنی بر آرم برای رقابت با معماری x86 یک هدف اصلی برای کوالکام محسوب میشود. هدفی که این شرکت حداقل دو تا سه سال با تحقق آن فاصله دارد.