ما هم پردازنده هیبریدی میسازیم
بالاخره AMD تأیید کرد این کمپانی نیز به طراحی هیبریدی برای پردازندههای خود روی میآورد و شاهد بهکارگیری ترکیب چند نوع هسته مختلف خواهیم بود. پیش از این اینتل با نسل دوازدهم از پردازندههای Core خود به ریزمعماری ناهمگن یا هیبریدی روی آورد بود. اظهارات جالب مارک پیپرمستر را در . بخوانید.
تایید روی آوردن AMD به پردازنده هیبریدی در آینده
اخیراً رسانه Tom’s Hardware مصاحبه تازهای با مدیر فناوری AMD، آقای مارک پیپرمستر را منتشر کرده و به برنامههای آینده این کمپانی پرداخته است. آقای پیپر مستر میگوید روی آوردن AMD به پردازندههای هیبریدی با «بهکارگیری هستههای پرقدرت در ترکیب با هستههای کم مصرف و افزایش کارایی» همراه خواهد بود. به گفته این مدیر ارشد AMD، در طراحی هیبریدی دیگر این تعداد هستهها نیستند که قدرت پردازندهها را تعیین میکنند.
پیپرمستر درباره مزایای طراحی هیبریدی میگوید چنین پردازندههایی به سازنده این امکان را میدهند تا هستههای پردازشی را بر اساس نیازها طراحی کنند که به دستیابی به عملکرد بالاتر کمک میکند.
مهاجرت AMD به طراحی هیبریدی در حالی تأیید میشود که پیش از این شاهد APU های Ryzen 7040 Phoenix با طراحی غیر معمول بودیم. در حالی که این پردازندهها تنها از یک نوع هسته پردازشی در بخش پردازنده مرکزی برخوردار هستند، اما هستههای اضافی برای شتاب دهی هوش مصنوعی دارند. به این ترتیب تراشههای با کُد Phoenix، آغازگر ورود AMD به دنیای پردازندههای هیبریدی محسوب میشوند.
ر همین رابطه بخوانید:
– AMD پا جای پای اینتل گذاشت؛ ساخت پردازنده هیبریدی
– AMD: نداشتن خط تولید تراشه شرم آور نیست
– انتشار اولین اطلاعات درباره پردازنده های Phoenix 2 ؛ تعریف جدید AMD از پیکربندی BIG.little
طراحی هیبریدی سالها است که در پردازندههای موبایل بکار گرفته میشود، اما اینتل برای اولین بار با ریزمعماری نسل دوازدهمی Alder Lake آن را به دنیای پردازندههای x86 آورد. در پردازندههای هیبریدی از بیش از یک نوع هسته پردازشی استفاده میشود که معمولاً شامل هستههای بزرگ (با کارایی بالا) و هستههای کم مصرف است.
پردازندههای هیبریدی این امکان را به سازندگان پردازنده میدهند که هستههای پرقدرت و دارای فرکانس بالا را در تعداد پایینتری به خدمت بگیرند که محدودیتهایی چون مصرف انرژی، گرما و اندازه دای را کاهش میدهد. برتریهای یاد شده از این واقعیت ناشی میشود که هستههای کوچک کم مصرفتر و خنکتر بوده و فضای کمتری از مساحت دای را اشغال میکنند، به این ترتیب میتوان هستههای قویتر و بزرگتری ساخت.
به مصاحبه پیپر مستر بازگردیم، وی در عین حال به برنامههای AMD درباره هوش مصنوعی هم گریزی زد و از برنامه این کمپانی برای استفاده از AI در طراحی، آزمایش و اعتبارسنجی محصول گفت. البته این مدیر ارشد تیم سرخ میگوید همین حالا هم AMD از هوش مصنوعی در فرآیند طراحی و تولید تراشه استفاده میکند اما برنامههایی برای گسترش آن دارد.
مارک پیپرمستر در بخش دیگری از سخنان خود به پرسش جالبی درباره هوش مصنوعی پاسخ داد. وی در پاسخ به این پرسش که چقدر ممکن است روزی هوش مصنوعی بتواند به تنهایی پردازنده طراحی کند و طراحان پردازنده بیکار شوند، گفت: ممکن است هوش مصنوعی بتواند با استفاده از طراحیهای در دسترس پردازنده بسازد، اما نمیتواند جای طراحان پردازنده را بگیرد. پیپرمستر میگوید هوش مصنوعی پتانسیل شگرفی برای تسریع فرآیند طراحی و تولید تراشه دارد.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/45505-amd-confirms-hybrid-architecture-cpu