صحبتهای ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی در رابطه با انسداد دائمی اینستاگرام
رئیس مرکز ملی فضای مجازی امروز اعلام کرد که تداوم فیلترینگ پلتفرمهای خارجی اینستاگرام و واتساپ به مجوز نیاز دارد و عدم همکاری شرکت متا برای معرفی نماینده در ایران میتواند مقدمه این مجوز و شروع انسداد دائمی آنها باشد. با شهر سختافزار همراه باشید.
ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در مصاحبه صبح امروز اعلام کرد که فیلترینگ پلتفرم اینستاگرام و واتساپ تا به امروز به دلیل شرایط امنیتی کشور و با دستور شورای امنیت بوده است، بااینحال ادامه این روند نیاز به مجوز داشته و همه چیز به سرنوشت مذاکرات با شرکت متا (فیسبوک سابق) بستگی دارد.
وی در بخشهایی از صحبتهای خود توضیح داد که:
محتوای نامهای که ارسال شده، دعوت متا به معرفی نماینده خود در ایران بوده است. در این نامه به موارد قابل بحثی که بین ما و متا وجود دارد اشاره شده، به آنها اعلام کردهایم که ما حتی بر اساس اصولی که خود متا دارد، شاهد تخطیهای اینستاگرام هستیم.
به گفته ابوالحسن فیروزآبادی در روزهای ابتدایی پس از آغاز اعتراضات در ایران، هزاران عکس و فیلم خشونتآمیز در پلتفرم اینستاگرام منتشر شده است و تعداد خیلی بالایی از صفحات با محتوا ساخت مواد انفجاری در دسترس قرار گرفته است.
فیروز آبادی در ادامهٔ صحبتهای خود اظهار داشت که:
طبق آنچه شمارش شده است و در نامه هم به آن اشاره شده، بیش از 3 میلیون و 500 هزار پست با محتواهایی در حوزههای خرید، فروش و آموزش استفاده از سلاح و مواد مخدر وجود دارد. همچنین تعداد صفحههای غیراخلاقی اینستاگرام فارسی به حدود 11 میلیون میرسد.
در صورت عدم معرفی نماینده از سوی متا چه میشود؟
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در بخشهایی از صحبتهای خود اعلام کرد که دولت به دنبال راهی برای ادامه فعالیت پایدار سکوهای خارجی از جمله اینستاگرام در ایران است. با این حال، هنوز هیچ تصمیمی در رابطه با این مسئله اتخاذ نشده و بر اساس مصوبه سال 1396 شورای عالی فضای مجازی، شرکت متا ملزم به داشتن نماینده در کشور است.
به گفته فیروزآبادی در صورت عدم جواب به نامه ارسال شده و معرفی نماینده در ایران، مقدمات لازم برای صدور مجوز قانونی انسداد دائمی اینستاگرام مهیا شده است.
در همین رابطه بخوانید:
– راهکار جدید اینستاگرام برای دسترسی مجدد به اکانت هک شده؛ تایید هویت به کمک دوستان
– بازگردانی پیج اینستاگرام؛ چگونه اکانت قبلی اینستاگرام خود را بازیابی کنیم؟
به گفته ابوالحسن فیروزآبادی در این نامه ارسالی به شرکت متا، ابتدا خواسته شده که استاندارد دوگانه وجود نداشته باشد و الگوریتمهای این پلتفرم رسانه اجتماعی علیه ایران و دولت دستکاری نشود. وی همچنین تأکید کرد که اگر مذاکرات با متا به جایی نرسد، انتظار این است که مردم سراغ پلتفرمهای داخلی بیایند.
پاسخ احتمالی متا به نامه ارسال شده از طرف ایران
این صحبتهای رئیس مرکز ملی فضای مجازی در حالی است که چند روز قبل یک رسانه فارسی زبان ساکن لندن در خبری مدعی شد سخنگوی متا هرگونه مذاکره با دولت ایران برای تأسیس نمایندگی در تهران را رد کرده است.
این رسانه به نقل از سخنگوی متا نوشته است که:
ما وارد مکالمه با مقامهای ایران نمیشویم. همچنین سرگرم درخواست آنها برای تعیین یک نماینده در ایران نخواهیم شد.
البته این موضوع به طور رسمی از سوی متا اعلام نشده است، اما این احتمال وجود دارد که مقامات ایران پاسخ خود را دریافت کرده باشند.