سیستم هوش مصنوعی دیزنی به راحتی بازیگران را جوانتر یا پیرتر میکند
یکی از سختترین جلوههای بصری در دنیای سینما مربوط به چهره انسان و تغییر سن بازیگر است که علاوه بر هزینه سرسامآور، به زمان زیاد و یک گروه حرفهای بزرگ از هنرمندان دیجیتال نیاز دارد. بااینحال، محققان شرکت دیزنی توانستهاند یک سیستم هوش مصنوعی جدید ایجاد کنند که در مدتزمان بسیار کمی میتواند تصویر شخصیتها و بازیگران را در یک فیلم تغییر داده و آنها را پیرتر یا جوانتر نشان دهد.
محققان دیزنی یک سیستم هوش مصنوعی قدرتمند ایجاد کردهاند که تغییر سن بازیگران در فیلمهای سینمایی را بسیار ساده میکند. اگرچه این ابزار جدید میتواند بخش زیادی از فرایند پیر کردن یا جوان کردن چهره را به صورت خودکار برعهده بگیرد، اما همچنان این امکان وجود دارد که هنرمندان با استفاده از تنظیمات مختلف از واقعی به نظر رسیدن تصاویر اطمینان حاصل کنند.
به گفته محققان شرکت دیزنی، این سیستم هوش مصنوعی همچنان درحالتوسعه است، بااینحال میتواند هر فریم را در عرض فقط پنج ثانیه تغییر داده و چهره افراد را به شکل غیر قابل تشخیص پیرتر یا جوانتر نمایش دهد.
سیستم هوش مصنوعی دیزنی به واقعیت نزدیکتر است
تغییر چهره و سن بازیگران معمولاً یک فرایند پرهزینه و پرزحمت است و برای رسیدن به نتیجه دلخواه، معمولاً افراد زیادی بهصورت فریم به فریم ویدئو اصلی را تغییر میدهند. درگذشته نیز نمونههای مشابه این فناوری ارائه شده بود، اما به گفته محققان دیزنی این فناوریها تنها بر روی تصاویر ثابت و عکسها قابلاجرا بودند و در صورت ایجاد کوچکترین تغییر در صحنه، عملاً قابلیت خود را از دست میدادند.
این در حالی است که سیستمهای قدیمی معمولاً وضوح تصویر پایین، نتایج ناپایدار، عدم نزدیکشدن چهره به واقعیت و غیره را به همراه دارند. بااینحال، پیشرفت فناوری به دیزنی اجازه داد تا بالاخره اولین روش علمی، کاملاً خودکار و آماده تولید را برای تغییر سن و ظاهر چهرههای سینمایی در تصاویر ویدئویی و فیلمها ایجاد کند.
تیم دیزنی در مقالهای نوشت که آموزش شبکه عصبی FRAN (شبکه تغییر مجدد سن و چهره) بر روی مجموعهای از دادههای خاص از افراد واقعی غیرممکن است.
در گذشته برای رسیدن به این هدف به تصاویر متفاوت از لحاظ حالت چهره، ژست، نور پسزمینه با دو سن متفاوت از فرد مورد نیاز بود تا هوش مصنوعی بتواند به چنین قابلیتی دست یابد. بااینحال، در FRAN از یک پایگاه داده از چندین هزار چهره که بهصورت تصادفی انتخاب شدهاند، استفاده شد. در مرحله بعد، با استفاده از ابزارهای قدیمی تغییر چهره، تمامی تصاویر تغییر یافت و چهرهها پیرتر شد تا نتایج به دست آمده به FRAN نمایش داده شود.
این کار به شبکه عصبی FRAN اجازه داد تا تصاویر چهره افراد را تجزیهوتحلیل کرده و پیشبینی کند که کدام قسمتهای صورت تحتتأثیر پیری قرار میگیرند. سپس این هوش مصنوعی توانست اثراتی مانند چینوچروک یا صافکردن پوست را بهعنوان لایهای جدید بر روی صورت اصلی اعمال کرده و ویدئوی نهایی را ارائه کند.
محققان دیزنی ادعا میکنند که سیستم هوش مصنوعی FRAN اکنون میتواند به راحتی هویت و ظاهر دستنخورده بازیگران را حتی زمانی که سر یا صورت خودها در حال حرکت است یا نور صحنه تغییر میکند، بازسازی یا تغییر دهد.
کاهش هزینه و مدتزمان لازم برای جلوههای بصری
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که شرکت دیزنی به دنبال ساخت چنین فناوری پرهزینه و پیشرفتهای برود. این شرکت فعال در حوزه فیلم و تلویزیون اکنون میتواند حجم کاری هنرمندان جلوههای بصری را به شکل چشمگیر کاهش داده و روند ساخت فیلمهای خود را سرعت بخشد. علاوه بر این، FRAN به کنترل بودجه و کاهش هزینههای مرتبط با جلوههای بصری نیز کمک میکند.
در همین رابطه بخوانید:
– با فناوریهای جالب جام جهانی 2022 قطر آشنا شوید [تماشا کنید]
– با حالت پرواز گوشی خداحافظی کنید؛ از این پس در هواپیما هم میتوان از گوشی استفاده کرد
برای درک بهتر این موضوع میتوان به فیلم مرد ایرلندی (Irishman) اشاره کرد که بخش قابلتوجهی از بودجه فیلم (بیش از ۲۰۰ میلیون دلار) صرف جوانتر نشاندادن بازیگران اصلی یعنی رابرت دنیرو، آل پاچینو و جو پشی شده بود.