تولید تراشههای انویدیا و کوالکام با فناوری ساخت 3 نانومتری سامسونگ
طبق یک گزارش جدید چهار کمپانی بزرگ دنیای فناوری از پیشرفتهترین و بهترین فناوری ساخت تراشه سامسونگ برای تولید محصولات شان استفاده خواهند کرد. در بین مشتریان فناوری ساخت 3 نانومتری سامسونگ اسمهای تأثیرگذاری چون انویدیا و کوالکام به چشم میخورد. جزئیات را در شهر سخت افزار بخوانید.
شعله ور شدن آتش رقابت سامسونگ با TSMC
یک رسانه کرهای به نقل از منابعی که نخواستهاند نامشان فاش شود، مدعی شده انویدیا، کوالکام، IBM و بایدو از مشتریان جدیدترین فناوری ساخت تراشه سامسونگ هستند. سامسونگ با فناوری ساخت تراشه 3 نانومتری خود باید با رقیب قدر خود یا همان TSMC رقابت کند.
طبق همین گزارش سامسونگ از اوایل سال 2024 میلادی عرضه انبوه تراشههای 3 نانومتری به سازندگان تراشه بدون خط تولید را آغاز میکند. می دانیم انویدیا از فناوری ساخت 3 نانومتری در تولید نسل بعدی پردازندههای گرافیکی خود استفاده میکند و کوالکام هم برای چیپست های موبایل از فناوری ساخت 3 نانومتری استفاده میکند.
همچنین IBM پردازندههای اختصاصی خود را با فناوری ساخت 3 نانومتری تولید میکند و Baidu برای تولید پردازندههای ابری به آن نیاز دارد.
سامسونگ در ژوئیه امسال تولید انبوه تراشه با فناوری ساخت 3 نانومتری را کلید زد و این کمپانی وعده 45 درصد راندمان انرژی بالاتر و 23 درصد عملکرد سریعتر نسبت به فناوری ساخت 5 نانومتری خود را داده است. جالبتر اینکه نسل دوم فناوری ساخت 3 نانومتری سامسونگ همین حالا در دست توسعه است و این کمپانی کرهای میگوید امکان افزایش هرچه بیشتر راندمان و کارایی هم وجود دارد.
با وجود گامهای بزرگ سامسونگ در رقابت 3 نانومتری با TSMC، این کمپانی تایوانی سهم بیشتری از بازار را در اختیار دارد و از نظر سهم بازار سه برابر موفقتر از سامسونگ است. در همین شرایط صنایع نیمه هادی تایوان به دنبال گسترش تولید تراشه به خارج از خاک تایوان است و سایتهای جدیدی در خاک آمریکا میسازند. در طرف مقابل سامسونگ خطوط تولید تراشه خود را در کره جنوبی، آمریکا و چین احداث کرده است و برخلاف TSMC، صرفاً یک در یک کشور فعالیت نمیکند.
در همین رابطه بخوانید:
– هفت کمپانی بزرگ تکنولوژی به فناوری ساخت 3 نانومتری TSMC روی آوردند
– تراشههای 3 نانومتری TSMC در خاک آمریکا تولید میشوند؛ گام تازه برای خنثی کردن تهدید چین
– راهکار چین برای مبارزه با انحصار صنعت تراشه توسط آمریکا ؛ استفاده از گرافین با کارایی 10 برابر بیشتر از سیلیکون
تهدیدهای چین علیه تایوان باعث شده است غولهای دنیای فناوری به دنبال یافتن شرکای جدیدی برای خود باشند تا برای تولید تراشههای خود به چین یا تایوان وابسته باشند. در میان سامسونگ میتواند از فرصت به وجود آمده به نفع خود استفاده کند و تولید تراشههای برندهای مختلفی را بر عهده بگیرد.