توافق پشت پرده گوگل با شاکیان نقض حریم خصوصی؛ دیگر گول Incognito مرورگر را نخورید
اگر فکر میکنید در حالت Incognito یا همان حالت ناشناس گوگل، هیچ اطلاعاتی از شما برجای نمیماند، سخت در اشتباهید! در همین زمینه شکایتی از گوگل ثبت شده بود که آنها را به پرداخت غرامت سنگین و تحقیقات بیشتر در خصوص نقض حریم خصوصی کاربران مجبور میکرد. حالا اما به نظر میرسد توافقات پشت پرده، خطر این شکایت را از سر گوگل باز کرده است.
برخلاف تصور رایج، حالت ناشناس کروم آنقدرها هم که فکر میکنید ناشناس نیست. وبسایتهایی که در این حالت بازدید میکنید ممکن است همچنان بتوانند بر اساس پارامترهایی مانند آدرس IP شما و سایر اثرات نامرئی اما قابل شناسایی، شما را تشخیص دهند. خود گوگل نیز ممکن است از طریق گوگل آنالیتیکس یا سایر شبکههای مرتبط با تبلیغات، دادههای مربوط به شما را جمعآوری کند. به همین دلیل شکایتی علیه این شرکت در سال 2020 تنظیم شد که اکنون به توافق ختم شده است.
طی شکایت ثبت شده در سال 2020 ادعا شد که گوگل قوانین استراق سمع را نقض میکند و از سال 2016 به دنبال پرداخت 5 میلیارد دلار به همه کاربران آسیب دیده در ایالات متحده بود. این شکایت توسط سه شهروند آمریکایی مستقر در فلوریدا و کالیفرنیا ارائه شد.
در این دادخواهی، شاکیان ادعا کردند که گوگل همچنان در حال جمعآوری دادههای شخصی و مرتبط کردن آن با پروفایلهای کاربریشان با وجود استفاده از حالت ناشناس است. این شکایت همچنین به حالتهای خصوصی مرورگرهای دیگر نیز کشیده میشود که ظاهراً گوگل میتواند به طور مشابه با تجزیه و تحلیلهای خود آنها را هم دور بزند.
به دنبال اعلام وکلای گوگل و شاکیان، طبق گزارش Ars Technica و به نقل از Android Police، دادگاه برنامهریزی شده برای فوریه 2024 به حالت تعلیق درآمده است. در عوض، قرار است دو طرف این دادرسی شرایطی را که بر سر آن توافق کردند تا پایان فوریه ارائه کنند. در حال حاضر، مشخص نیست که گوگل و شاکیان در مورد چه چیزی به توافق رسیدهاند، اما این احتمال وجود دارد که گوگل دیگر مجبور نباشد تغییرات زیادی در نحوه عملکرد حالت ناشناس و ابزارهای ردیابی آن ایجاد کند.
به هر حال، این احتمال وجود دارد که این شرکت با انتخاب توافق دو سر برد به جای دادگاه، جریمه کمتری را برای خود انتخاب کرده باشد.
در آگوست 2023، گوگل تلاش کرد تا این پرونده را به نحوی رد کند؛ با این استدلال که کاربران رضایت دادند که گوگل آنها را به صورت آنلاین ردیابی کند. قاضی اما این ادعا را رد کرد و اظهار داشت که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد گوگل صراحتاً به کاربران گفته است این کار را انجام میدهد و این موضوع بیشتر به سیاست حفظ حریم خصوصی گوگل اشاره دارد.
در آن زمان، یکی از نمایندگان گوگل به رویترز گفت:
حالت ناشناس در کروم به شما این امکان را میدهد که در اینترنت بدون ذخیره شدن فعالیت شما در مرورگر یا دستگاه خود وبگردی کنید. همانطور که به وضوح بیان شده است، هر بار که یک برگه ناشناس جدید باز میکنید، وبسایتها ممکن است بتوانند به جمعآوری اطلاعات در مورد فعالیت وبگردی شما در طول آن استفاده بپردازند.
با توجه به اینکه این شکایت در مورد سایر مرورگرها نیز اعمال میشود، احتمالاً میتواند پیامدهای گستردهای برای ردیابی از سوی هر کسب و کاری داشته باشد. به هر حال، وقتی حالتهایی را روشن میکنید که ادعا میکنند بهطور خاص برای ناشناس بودن طراحی شدهاند، انتظار دارید که یک صفحه خصوصی برای وبگردی داشته باشید.
اما با دستیابی به توافق پشت پرده بین گوگل و شاکیان، این احتمال وجود دارد که عواقب آن برای گوگل و سایر شبکههای تبلیغاتی کمتر از آنچه میتوانست باشد شود.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/security/48908-google-tracking-users-in-incognito