اینتل و دل قدرتمندترین ابر کامپیوتر اگزامقیاس در قاره اروپا را میسازند
شرکت اینتل با همکاری Dell و دانشگاه کمبریج توسعه یک ابر کامپیوتر اگزامقیاس در انگلستان را آغاز کرده است. این ابر رایانه که قدرتمندترین سیستم محاسباتی قاره سبز خواهد بود، برای فعالیتهای مختلف به ویژه هوش مصنوعی پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد.
پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوریهای جدیدی همچون هوش مصنوعی باعث شده تا بیش از پیش به سیستمهای محاسباتی نسل جدید نیاز داشته باشیم. بر همین اساس، اینتل، دل و دانشگاه کمبریج قرار است به صورت مشترک بر روی طراحی و ساخت یک ابر کامپیوتر جدید به نام Dawn Phase 1 کار کنند.
نتیجه این همکاری قرار است به سریعترین و قدرتمندترین ابر کامپیوتر هوش مصنوعی انگلستان تبدیل شده و از قدرت محاسباتی آن برای پردازشهای مرتبط با AI، محاسبات با عملکرد بالا (HPC) و ارائه راهحل برای برخی چالشهای مهم جهان استفاده شود.
ابر کامپیوتر داون در واقع نقطه شروع فعالیت مرکز تحقیقات هوش مصنوعی بریتانیا (AIRR) به شمار آمده و قرار است منجر به پیشرفت هرچه بیشتر این صنعت در قاره سبز شود.
یک سوپر کامپیوتر قدرتمند جدید در انگلستان
این ابر رایانه قرار است قدرت محاسباتی یک کوئینتیلیون عملیات در ثانیه یا یک اگزافلاپ را در اختیار محققان قرار دهد، بنابراین با یک سیستم پردازشی اگزامقیاس یا اگزا اسکیل (exascale) سروکار داریم.
به گزارش Techpowerup، برای درک این قدرت محاسباتی باید اینگونه آن را مقایسه کرد؛ اگر تمام افراد زنده روی زمین 24 ساعت در روز و برای بیش از چهار سال محاسبات مختلف را انجام دهند، این قدرت محاسباتی برابر با یک ثانیه فعالیت سیستمهای اگزامقیاس به شمار میآید.
آدام رو (Adam Roe)، مدیر فنی بخش سیستمهای پردازشی پرقدرت در شرکت اینتل اخیراً اعلام کرده است:
ابر کامپیوتر Dawn به طور قابل توجهی توانایی محاسبات علمی و هوش مصنوعی کشور انگلستان را تقویت میکند و امروز در آزمایشگاه زتااسکیل (Zettascale Lab) در حال عملیاتی شدن است.
همانطور که گفته شد، ابر کامپیوتر داون از یک مشارکت در طراحی بین شرکت دل، اینتل، دانشگاه کمبریج و سرمایهگذاری چشمگیر مرکز تحقیقات و نوآوری انگلستان به واقعیت تبدیل شده است. Dawn سریعترین ابر رایانه هوش مصنوعی مستقر در قاره اروپا به شمار آمده و قرار است در برخی از بزرگترین حجمهای کاری در حوزههای مختلف از جمله تحقیقات دانشگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
برخی حوزههای استفاده از این ابرکامپیوتر قدرتمند شامل مراقبتهای بهداشتی، مهندسی، انرژی همجوشی سبز، مدلسازی آب و هوا و علوم پیشرفته در کیهانشناسی و فیزیک هستند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/technology/48098-announce-deployment-of-dawn-supercomputer