آسیب جدی به نمایشگر گوشیهای گلکسی سامسونگ پس از ارتقا به One UI 6.0؛ فعلاً اندروید 14 را فراموش کنید
سامسونگ اخیراً بروزرسانی رابط کاربری One UI 6.0 و سیستم عامل اندروید 14 را برای تعدادی از گوشیهای هوشمند خود منتشر کرده است. البته که این خبر برای کاربران محصولات این شرکت بسیار خوب به نظر میرسد اما در طی ساعات گذشته عملکرد نامناسب یکی از قابلیتهای حیاتی رابط کاربری One UI 6.0 که میتواند به نمایشگر این دستگاهها آسیب جدی وارد کند خبرساز شده و سر و صدای زیادی به پا کرده است.
سامسونگ هم اکنون روزهای شلوغ و پرفعالیتی را پشت سر میگذارد؛ چرا که در طی چند روز اخیر بروزرسانی ارتقا به رابط کاربری One UI 6.0 و سیستم عامل اندروید 14 را برای تعداد قابل توجهی از گوشیهای هوشمند و تبلتهای خود منتشر کرده است. اما به نظر میرسد این شرکت به قدری سرگرم انتشار این بروزرسانیها است که اضافه کردن یک قابلیت مهم و حیاتی را به این بروزرسانیها فراموش کرده است. قابلیتی که میتواند به راحتی به نمایشگر محصولات این شرکت آسیب جدی بزند و هم اکنون بسیاری از کاربران را از ارتقای دستگاه خود منصرف کرده است.
براساس گزارش Sammobile، بررسی صورت گرفته توسط یکی از کاربران Reddit نشان میدهد که سامسونگ قابلیتی موسوم به Pixel Shift را در رابط کاربری One UI 6.0 قرار نداده است و یا حداقل این قابلیت هم اکنون در نسخه نهایی بروزرسانی این رابط به درستی کار نمیکند. این قابلیت که با عنوان Screen Burn-in Protection در گوشیهای سامسونگ نیز شناخته میشود یکی از اقدامات حیاتی برای محافظت از نمایشگرهای OLED است و در طولانی مدت میتواند سبب کاهش میزان روشنایی و وضوح تصویر نمایشگر این محصولات شود.
قابلیت Screen Burn-in Protection یا Pixel Shift در نمایشگرهای OLED چیست؟
تمامی گوشیهای جدید و مدرن امروزی که به نمایشگرهای OLED مجهز هستند از قابلیت Screen Burn-in Protection یا Pixel Shift استفاده میکنند تا طول عمر صفحات نمایش این محصولات افزایش پیدا کند. این قابلیت پس از هر بازه زمانی کوتاه تصویر یا متن بخشی از المانهای رابط کاربری (نظیر آیکون باتری، ساعت، دکمه Home، دکمه Back و…) بر روی گوشیهای هوشمند را چند پیکسل به طرفین جا به جا میکند تا با خاموش شدن پیکسلهای در حال استفاده از طول عمر آنها کاسته نشود. به این ترتیب در هر کسری از زمان پیکسلهای متفاوتی برای نمایش این المانهای ثابت به کار گرفته میشود و شاهد آسیب به نمایشگرهای OLED نخواهیم بود.
Screen Burn-in یکی از معایب نمایشگرهای OLED است که با توجه به آن اگر بخشی از پیکسلهای نمایشگر برای مدت طولانی روشن بمانند مواد ارگانیک موجود در آنها تجزیه میشود. این موضوع در طولانی مدت سبب میشود که میزان روشنایی نمایشگر کاهش پیدا کند و مشکلات دیگری برای آنها ایجاد شود.
بررسی صورت گرفته توسط این کاربر Reddit نشان میدهد که قابلیت Screen Burn-in Protection یا Pixel Shift در رابط کاربری One UI 5.0 به خوبی کار میکند اما پس از بروزرسانی و ارتقای این رابط به One UI 6.0، این قابلیت با مشکل روبرو میشود و دیگر پیکسلهای مربوط به المانهای ثابت نمایشگر جا به جا نمیشوند. دو تصویر زیر که توسط این کاربر منتشر شده است به خوبی این موضوع را تایید میکند.
تصویر بالا از رابط کاربری One UI 5.0 به ثبت رسیده است که به خوبی نشان میدهد این قابلیت در این رابط به خوبی به وظایف خود عمل میکند و با تغییر پیکسلهای مربوط به نمایش نوار Status و Navigation از آسیب رسیدن به این بخش نمایشگر جلوگیری میکند. اما تصویر پایین مربوط به رابط کاربری One UI 6.0 است که نشان میدهد خبری از قابلیت Screen Burn-in Protection یا Pixel Shift در نوار Status آن نیست و به صورت ثابت از یک سری پیکسل مشخص برای نمایش این بخش استفاده میشود. البته در نوار Navigation میتوان این جا به جایی پیکسلی را مشاهده کرد.
سامسونگ از زمان عرضه گوشیهای گلکسی اس 3 قابلیت Pixel Shift را به گوشیهای خود اضافه کرده است اما به نظر میرسد بنا به دلایلی این قابلیت در رابط کاربری One UI 6.0 وجود ندارد و یا به درستی کار نمیکند. سامسونگ هنوز به صورت رسمی اطلاعاتی در مورد حضور این مشکل در رابط کاربری جدید خود منتشر نکرده است.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/smartphone/48417-galaxy-phone-screen-burn-in-one-ui-6-0-update